Vizslával is játszott az állat

2021.07.05. 12:12

Kalandos körülmények között fogták be a Szegeden kóborló emut – Fotók

Egy helybéli rendőr kapta a feladatot, hogy fékezze meg a futómadarat. Nem akármilyen története van a sikeres akciónak.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

Az futómadárról már korábban is írtunk. Az emu akkor többek között egy szegedi olvasónk vizslájával is játszott. A rendőrség most közösségi oldalán tette közzé a Szegeden bóklászó emu befogásának történetét.

Már biztonságban a szabadságra vágyó futómadár.

Szegeden történt, nem is akármikor, július 3-án 10 óra 25 perckor.

Kollégánk azt a feladatot kapta, hogy fékezzen meg egy vadóc futómadarat, aki bolyongásba kezdett a belváros környékén. Az emu sehogyan sem akar megállni, és ez csak azért volt baj, mert így magának és másnak is bajt okozhatott volna.

Szegedi járőrünk kiérve a helyszínre, meglátta a kereszteződésben a szaladgáló madarat, akit kevésbé forgalmas helyre próbált terelni. A futómadár azonban nem volt túl együttműködő... Menekülőre fogta, és a vasúti sínek mentén a belváros felé vette az irányt. Futott, futott az ijedt állat, az autók között, a vasút mellett. Ekkor egy sűrű, fás-bokros területre szaladt, ahol végül nagy nehezen sikerült bekeríteni a nagy madarat.

Az elszabadult állatra addig vigyáztak kollégáink, amíg a Szegedi Vadaspark munkatársai érte nem jöttek. Szerencsére a szabadságra vágyó madárnak – bármilyen aktívan ellenállt, – nem lettek sérülései. Lelki sebei pedig remélhetőleg nemsokára begyógyulnak, és a gazdáit is megtalálják végre. Addig a vadaspark biztonságában pihen tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában