PR cikk

2021.09.15. 13:45

Férfi bőrkabátok – találd meg a hozzád illőt

delmagyar.hu

A bőrdzseki időtlen klasszikus, és az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ha a közelmúltban felmerült benned, hogy vásárolnál magadnak egy bőrdzsekit, de nem vagy benne biztos, hogy illik a stílusodhoz, vagy nem tudod, hol kezdd a keresést, kisokosunk neked szól.

Kevés férfi ruhadarabnak van ekkora öröksége, mint a bőrkabátnak, és nem nagyon tudunk mondani olyan kiegészítőt, melyben ennyire túlteng a szűretlen férfiasság. Pilóták és punkok, motorosok és hollywoodi sztárok, rosszfiúk és szívtiprók, a bőrkabát és a magas tesztoszteron szint kéz a kézben járnak. Ez a darab nem hiányozhat egy magára valamit adó férfi ruhatárából sem. Sokoldalúsága miatt remekül párosítható szinte bármilyen stílusú ruhadarabbal. Ha casual az öltözködési stílusod, kell, hogy legyen egy bőrdzsekid. Ha a formálisabb megjelenést kedveled, ahhoz is bátran párosíthatsz egy bőrkabátot.

Története

A bőrkabát mai elődje az 1900-as évek eleje óta létezik. A barna bőr pilótadzsekiket először a német légierő pilótái hordták az első világháború alatt.

Divatba 1928-ban jött, amikor egy amerikai gyártó motoros kabátot tervezett a Harley Davidson számára. A tervezésnél az volt a szempont, hogy megvédje a versenyzőket az időjárás viszontagságaitól, és az esetleges balesetek közben elszenvedett sérülésektől.

A második világháborúban váltak ismertté a bőr bomber dzsekik, melyek különlegesen melegen tartották a pilótákat, akik azokban az időkben nyitott pilótafülkékben repültek.

Azóta a bőrkabát megkerülhetetlen darab lett. Nincs olyan szezon, amikor ne látnánk valamilyen formában a világ kifutóin.

A választás szempontjai

A bőrkabát a ruhatárad egyik legfontosabb eleme lesz, ezért fontos, hogy ne hamarkodd el a döntést.

A választás előtt jópár kérdést fel kell magadnak tenned. Illik a személyiségedhez? Passzol gardróbod meglévő darabjaihoz? Milyen legyen az illeszkedése? Milyen legyen az anyaga? A szabása? Ha ezeket átgondolod, máris közelebb kerülsz ahhoz, hogy megtaláld álmaid darabját. A férfi bőrkabát kulcsdarab, ezért nem mindegy, milyet vásárolsz. Ha jól választasz, évekig elkísér majd ez a ruhadarab, veled együtt öregszik és nemesedik.

Ha még nincs bőrkabátod, az első megvásárlása mérföldkő lesz az életedben. Fontos, hogy jól, alapos mérlegelés után válassz. Az alábbi linken minőségi darabokat találsz:https://www.bolf.hu/hun_m_Ferfi-ruhazat_Ferfi-kabatok_Bor-8483.html

A kedvenc stílusaink

Bőrdzsekiből hatalmas a kínálat, de ha nem tudod, mi áll neked igazán jól, a bőség zavara megnehezítheti a dolgod. Hogy megkönnyítsük a döntést, két kedvenc fazonunkat mutatjuk be neked, ezek egyikével sem lőhetsz mellé.

Motoros dzseki

A kabátok rosszfiúja, a motoros bőrdzseki egy asszimetrikus fazonú, cipzáros és szegecsekkel díszített, általában fekete kabát. Eredetileg motorkerékpárosok viselték, emiatt az asszimetrikus szabás – úgy tervezték, hogy a versenyzők kényelmesen a motor fölé hajolhassanak.

A motoros dzseki fiatalos és könnyed, remekül mutat egy szűkebb szabású farmerrel és fehér pólóval. Ha szigorúbb a dress code is hordhatod ezt a dzsekit, inghez és nyakkendőhöz is passzol.

 

Bőr bomber dzseki

Az utóbbi években növekedett meg igazán a bomber dzsekik népszerűsége, könnyű belátni, miért.

Szabása egyszerű, emiatt remekül működik minden stílussal. Lenyűgöző lehet a megjelenésed, ha fekete nadrággal, fehér pólóval és fehér sneakerrel párosítod.

Címkék#SEO#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában