Szentes

2021.10.13. 19:50

Megvannak a legvirágosabb kertek

Nagykorú lett a Virágszínvonalasabb Szentesért elnevezésű rendezvény, tizennyolcadik alkalommal hirdették meg a környezetszépítő versenyt.

M. A.

A Virágszínvonalasabb Szentesért díjazottjai. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Mint Berezvai Csilla főkertésztől megtudtuk, idén huszonheten pályáztak, köztük olyanok is, akik a verseny indulása óta részt vesznek a megmérettetésen, de voltak idén először nevezők is. A kertszépítőknek családi ház, munkahely, tömbház és erkély, balkon kategóriában is lehetett nevezni, sőt idén különdíjjal ismerték el egy olyan közösség munkáját, akik egy településrészt képviselve egy csapatként neveztek.

A családi házak kertjei közül Balogh Szabó Imréné növényeit találta legszebbnek a tizenegy fős zsűri, a tömbházas kategóriában Balogh Sándorné kertjét értékelték első helyre.

A munkahelyi kategóriában a Rákóczi Utcai Óvoda munkáját találták a legjobbnak, míg erkélyek közül Gálfalvy Györgyné növényei nyűgözték le leginkább a döntőbírókat, a különdíjat pedig a magyartési lakóközösség kapta.

– Talán annyival könnyebb egy erkélyt benövényesíteni, hogy kisebb, így nagyon látványosan be lehet rendezni, sok virágot el lehet benne helyezni. Nagyon sok fajta virágom van, egynyáriak és olyanok is, amiket átteleltetek. Naponta minimum egy órát foglalkozom a növényeimmel, de imádom csinálni, ez számomra kikapcsolódás – beszélt kiskertjéről Gálfalvy Györgyné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában