Bordány

2021.11.22. 20:17

Az emberi test csodái a Faluházban

– Ha eltörik, nem az én hibám, hanem rossz a gép – mondta a nyolcadikos Kunszabó Kevin a bordányi Faluház és Könyvtár nagytermében, ahol hétfőn nyílt meg a Testünk a csoda című interaktív kiállítás.

A. T. J.

A bordányi Faluházban hétfőn megnyílt Testünk a csoda című interaktív kiállítás első látogatói a helyi általános iskola nyolcadikosai voltak, akik érdeklődve vetették bele magukat a játékba. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Kevin és néhány osztálytársa éppen az izmok működésével ismerkedett a bicepszet bemutató szerkezetnél. Hétfőn nyílt meg és péntekig tekinthető meg az emberi test és szervezet működését interaktív játékos formában bemutató kiállítás, amelyen színes, interaktív anyagokon keresztül tudhatunk meg többet többek között a szívről és az érrendszerről, a tüdőről és a légzésről, a hormonháztartásról, a gyomorról. Ki lehet próbálni a szervek működését szimuláló játékokat.

A kiállítás legelső látogatói az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcadikosai voltak.

A leggyakrabban hallott reakciójuk, a jaj, de megijedtem volt.

Az adrenalin működését egy sűrített levegővel működő gép mutatja be, ami hangosan lő ki egy félliteres műanyag üveget, amitől mindenki megijed. A bicepsz gép pedig hangosan csapódik le, hogy kilőjjön egy pingponglabdát.

A kiállítás a Faluház nyitvatartási idejében látogatható kedden és csütörtökön 11-19 óráig, szerdán és pénteken 8-16 óráig. Csoportos látogatás ettől eltérő időpontban is lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában