Helyi életstílus

2021.12.14. 17:44

Kölcsönözhetők a fenyők Bordányban

Negyven fenyőből huszonöt már gazdára talált Bordányban, ahol idén is kölcsönözni lehet majd a földlabdás fákat. A kölcsönzési díj visszajár.

A. T. J.

Fotó: Kuklis István

Negyven fenyőből huszonöt már gazdára talált Bordányban, ahol idén is kölcsönözni lehet majd a földlabdás fákat. A kölcsönzési díj visszajár. 

 

 

– Kivágott fenyők milliói ke­­rülnek a hulladéktelepekre az ünnepek után minden évben. A környezetvédők és természetbarátok már régóta hangoztatják, van ennél jobb megoldás, nem kell elpusztítani fenyők to­­̈megét. Bordány nagyközség önkormányzata ehhez a környezettudatos gondolatmenet­hez csatlakozva indította el tavaly közösségi kezdeményezését, a karácsonyi fenyőfakölcsönzést, aminek akkora sikere lett, hogy idén növelni kellett a kölcsönöz­hető fák számát – kezdte Kiss-Patik Péter, Bordány alpolgármestere. 

 

 

Tavaly harminc, idén negyven, körülbelül egyméteres föld­­labdás fa kölcsönzésére lesz le­­hetőség. A bérleti díj kilencezer forint lesz. Amennyiben a bérlő a fát kiültethető állapotban január elején visszaszállítja, akkor négyezerötszáz forintot visszakap, a kölcsönzési díj másik felét pedig egy helyi kertészetben le­vásárolhatja. 

 

A növekvő érdeklődés miatt idén negyven fa kölcsönzésére lesz lehetőség a faluban.  Fotó: Kuklis István

– A kezdeményezések összekapcsolásával a környezettudatosság, a zöldgondolkodás mellett a településszépítésre, virágosításra is szeretné felhívni a figyelmet a képviselő-testület – tette hozzá az alpolgármester. Az óvoda már csatlakozott a kez­­deményezéshez, ők két fát is felkészítenek az ünnepek előtt. 

A családoknak tehát, ha megfelelően gondozzák a köl­­csönbe kapott fát, egy fo­­rintjába sem kerül a fenyő. A növények egy része tavaly január óta a bordányi településüzemeltetés bázisán várja, hogy újra a családokhoz kerülhessen. A többi fa a napokban érkezik Bordányba. 

 A fák átvételére december 20-án, hétfőn és 21-én, kedden lesz lehetőség a településüzemeltetési csoport Petőfi utca 1/a alatti telephelyén. A fákat két hét elteltével, 2022. január 6-án, csütörtökön és 7-én, pénteken lehet visszavinni. Előzetesen regisztrálni a bordany.com oldalon található linken, vagy a polgármesteri hivatal központi telefonszámán 62/588-510 lehet a készlet erejéig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában