Még a kolbász is csokoládéból volt

2022.04.10. 08:52

Sült marcipán és csokigyurma a sportcsarnokban - Galéria

Farkas Judit

A tortaevő versenyre természetesen gyerekek neveztek be, a leggyorsabbak folytathatták az édességevést. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

 

- Megvan a második helyezettünk, nagyon éles a verseny a harmadik helyért... Nem kell törölköznöd, majd anya otthon lefürdet a kádban! - így biztatta a műsorvezető a gyerekeket a szegedi Tavaszváró Csokoládénapok és Kézműves Vásár tortaevő versenyén szombaton kora délután.

 

Ha maszatosak is voltak, megérte: a három leggyorsabb marcipán ajándékcsomagot nyert, így folytathatta az édességevést a városi sportcsarnokban. Kettőjükkel, Fehér Jázminnal és Theo Tarinnal találkoztunk is, amikor átvették a nyereményt. Nem volt könnyű a választás, sorakozott előttük sok más mellett nutellás, madártejes, vörösáfonyás, joghurtos édesség is. 

 

Elsősorban a gyerekek érezhették magukat a Paradicsomban: amellett, hogy rengetegféle gumicukrot, nyalókát és még csokigyurmát is kínáltak a standoknál, volt ugrálóvár, lufihajtogatás, arcfestés is. A felnőttek is megtalálhatták a maguk ízlésének való finomságot, még ha nem is mindenki olyan, mint Gombóc Artúr, aki mindent szeret a kerektől a lyukason át az étcsokoládéig. Reformédességeket is találtunk, amit allergiásak is fogyaszthatnak, kóstoltunk birsalmás és zabpelyhes finomságokat. Másutt az derült ki, hogy ha a kerítés nem is lehet kolbászból, a kolbász lehet csokiból, lehet sütni a marcipánt, és láttunk CBD-s csokoládét is - nyilván nem gyerekeknek szánták. Aki meg nagyon összemaszatolta magát, az beruházhatott kecsketejes kézműves szappanra.

 

 

Szombaton és vasárnap is 10-18 óráig tart a rendezvény, a szombati tortaevő versenyt Bereczki Zoltán és GWM fellépése követte, vasárnap a csokievőverseny után Kökény Attila és Opitz Barbi énekel. Délelőtt szombaton Bing Nyuszi show, vasárnap Varga Feri és Balássy Betti gyerekkoncertje várta a kisebbeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában