Színes programok

2022.07.20. 08:20

Kiszombor egész nyáron ünnepel

Egész nyáron át rendezvényekkel ünnepli 775. születésnapját Kiszombor. A jubileum a falu nevének első írásos emlékéhez kötődik.

Szabó Imre

Molinó az ünnepi programok egyik helyszíne, a Rónay-kúria terasza előtt. Fotó: Szabó Imre

Színes programsorozattal ünnepli 775. születésnapját a település idén nyáron – tájékoztatta a Délmagyarországot Szirbik Imre polgármester. Maga a jubileum a falu első írásos emlékéhez kötődik: történeti források először 1247-ben, Zumburként említik, akkor szerepelt először egy oklevélben.

Feltételezhető persze, hogy a település ennél régebben is lakott volt – egyes források szerint története az újkőkorig vezethető vissza, alapításának dátuma azonban nem ismert. A falu első embere büszkén jegyezte meg: Kiszombornak nagyon gazdag a múltja, a térség műemlékekben leggazdagabb községe, szám szerint 12 van belőlük. 

Ami az ünnepi programokat illeti, ezek közül a legfontosabbak a Rónay-kúriánál meghirdetett zeneteraszos estek. Eddig felléptek itt a 100 tagú cigányzenekar szólistái, illetve a Beatles-dalokat játszó Blackbird nevű formáció, de a további szombat esték is izgalmasnak ígérkeznek. 

Augusztus 6-án például a Máté Péter-díjjal kitüntetett Takáts Tamás ad koncertet. Valamennyi est díjtalanul tekinthető meg. A koncertek mellett kertmozis vetítéseket is tartanak, az elsőre július 30-án kerül sor. Hogy mikor, mi lesz a műsor, arról az önkormányzat vagy az Ady Endre Művelődési Ház közösségi oldalán lehet tájékozódni. 

A programsorozatot szeptember 3-án egy sztárfellépőkkel tűzdelt nagyszabású ünnepi műsor és sok izgalmas program zárja majd. Ekkor fellépnek a színpadon a helyi tehetségek, de neves előadókat is láthat-hallhat a közönség – kilétük egyelőre még titok.

Ősszel ugyan elkezdődik a művelődési ház felújítása, de ez idő alatt sem maradnak rendezvények nélkül az érdeklődők – ígérte Szirbik Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában