Mórahalom

2022.07.15. 15:00

Mazsorettesek az Eb-n

Munkatársunktól

Tóth-Bata Hanna Fotó: Magyar Majorette Szervezetek Szövetsége

A közelmúltban rendezték meg XVIII. Mazsorettsport Európa Bajnokságot a horvátországi Zadarban. A megmérettetésen 12 ország 99 egyesülete indult 53 kategóriában. A mórahalmi Arlechino Tánc- és Sportegyesület két növendéke, Balogh Nóra és Tóth-Bata Hanna már az Országos Bajnokságon is kiemelkedő teljesítményt  nyújtottak, most pedig  a magyar delegáció tagjai lehettek. 

Füge Ildikó táncpedagógus, tánc-sportedző a mórahalmi Tükörkép havilapnak így mesélt a versenyről: izgatottan, meglehetősen vegyes érzésekkel készültünk a nehéznek ígérkező megmérettetésre annak tudatában, hogy az elmúlt évek méltatlan körülményei nem tették lehetővé, hogy az elképzeléseinknek megfelelően bővítsük tudásunkat.

Balogh Nóra Fotó: Magyar Majorette Szervezetek Szövetsége:

A számunkra legfontosabb versenynapon délelőtt Nórinak, az esti órákban pedig Hannának szurkolhattunk. Becsülettel és méltón álltak helyt a mezőnyben. A maratoni versenynap végén, a késő esti órákban abban a csodás élményben volt részünk, amikor több száz, különböző nemzetiségű mazsorett együtt táncolt az eredményhirdetésre várva. Hosszú idő után felcsendült a magyar himnusz, amelyet a magyarok meghatottan, büszkén énekeltek az Európa-bajnok Bárdi Regina, a Mezőberényi Mazsorett Együttes versenyzője tiszteletére. Balogh Nóri Senior korosztályban Pom solo kategóriában a 22. helyen, Tóth-Bata Hanna Junior korosztályban Acrobatic Baton solo kategóriában a 11. helyen zárta a versenyt – mondta a csapat edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában