Beköltöztek a kempingezők

2022.08.23. 18:47

SZIN: indul a fesztiválszezon legnagyobb záróbulija - fotók, videó

Kedden már megnyílt a Szegedi Ifjúsági Napok kapuja és beköltöztek a kempingezők a Partfürdőre, ahol 4 napon keresztül világsztárok és 100-nál is több hazai előadó várja a fesztiválozókat. Idén is lesz Civil Falu, ahol lehetőség lesz a buli alatt elhagyott okmányok pótlására, valamint az alkoholszintet is meg lehet méretni.

Kiss Anna

Kedden 5 órakor megnyitottak a kapuk, beköltöztek a kempingezők a Szegedi Ifjúsági Napok területére. Fotó: Török János

Szerdától vasárnap hajnalig 5 színpadon és további 9 helyszínen várják a fesztiválozókat a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN). Azonban már kedden 17 órakor megnyitott a SZIN kapuja, és beköltöztek a kempingezők, akik közül 4 srác is azt mondta lapunknak, hogy Szegedről érkeztek fesztiválozni, a feeling miatt azonban minden évben sátorozni szoktak, így nem kell hajnalban buszra vagy taxira várni, elég csak a saját sátorukat megtalálni.

A kemping területén 400 sátor fér el, a letelepedés pedig érkezési sorrendben történik, így nincs lehetőség helyszín választásra. Éppen ezért többen a biztonságiak mellett várakoztak, hogy a sorrendben az a hely következzen, ahova ők szeretnék leszúrni a sátorukat. Így tett két pécsi lány is, ők "első bálozónak" számítanak, hiszen még sosem voltak a SZIN-en.

A 17 órási nyitás előtt egyébként hosszú sorokban álltak a fesztiválozók, a bejáratnál meg kellett váljanak az üdítőktől, az ételektől és az alkoholos italoktól, azok ugyanis nem vihetők be a kempingbe. Fontos, hogy aki nem alszik ott, csak bulizni érkezik, annak is tilos alkoholt bevinnie, ahogyan élelmiszert is kereskedelmi mennyiségben.

A SZIN-en idén is van Civil Falu, ahol többek közt a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal is jelen van a társhatóságaival. A kitelepülés kapcsán sajtótájékoztatót tartottak, amelyen az Igazságügyi Minisztérium Alkotmányjogi Jogalkotásért és Fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, Kupecki Nóra arról beszélt, hogy a SZIN-en munkatársaik közelebb viszik az emberekhez a fogyasztóvédelmet. Naponta 14 órától 19 óráig lesz jelen a kormányhivatal a Civil Faluban, ahol bárkinek lehetősége lesz az okmányai pótlására, ha azt buli közben elveszítette, valamint a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok megújítására is lehetőséget biztosítanak. Emellett alkoholszint-mérést is végeznek.

A rendőrség, a NAV és a kormányhivatal is SZIN-re lép szerdától szombatig. Fotó: Sándor Judit
 

 A sajtóeseményen Márkus András, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának főosztályvezetője arról beszélt, hogy az adó és a vám területet is szeretnék közelebb vinni a fiatalokhoz, akik tájékoztatást is kaphatnak arról, hogy milyen munkalehetőségek vannak a NAV-nál. A fesztiválon egyébként határvadász toborzást is tartanak. 

A Civil Faluban ott lesz a Mátrix Közhasznú Alapítvány is, melynek önkéntesei hatszáz tábla csokit tördelnek kockákra, ezzel várják a fesztiválra érkezőket, hogy mosolyt varázsoljanak az arcukra. Céljuk, hogy a fiatalokat megismertessék az önkéntesség jegyében az önzetlenség, az örömszerzés és az egymásra figyelés fontosságával.

A Somogyi-könyvtár csapata is ott lesz a faluban, nemre és korra való tekintet nélkül minden fesztiválozó számára könnyed, ugyanakkor tartalmas kikapcsolódást kínálnak. Lesznek kreatív játékok is, melyekben fontos szerepet kapnak az európai országok gasztronómiái.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában