Helyi életstílus

2022.10.24. 18:10

Pusztaszeriek a Bamako-ralin

Már többször beszámoltunk a pusztaszeri kettős, Hamza Ernő és Berecz Richárd Bamako-ralin való indulásáról: a készülődésről, az autó építéséről, turbózásáról és a Covid miatt márciusra halasztott rajtról. Az is elmaradt, most viszont pénteken elindult a mezőny Afrikába, a hivatalos start ma lesz Tangerben.

Imre Péter

– Az újabb elhalasztott rajt után pénteken elindult a Bamako-rali mezőnye a fővárosból, a budaörsi reptérről két pusztaszeri résztvevővel, Hamza Ernővel és Berecz Richárddal – újságolta Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere, aki elkísérte őket a fővárosi rajtra.

December elején írtuk meg, hogy pusztaszeri csapat is indul az idei Budapest–Bamako ralin, nem az éles versenyen, a túra kategóriában. Hamza Ernő és Berecz Richárd tanszereket, laptopokat, iskolában használható eszközöket visz magával, illetve szállíttat Afrikába, ezzel támogatva egy helyi iskolát. Kettejük közül Ernő a rutinosabb, kétszer már a legendás elődön, a Dakaron is részt vett. A sok évnyi túrázás után 2020-ban határozták el, nekivágnak a nagy kalandnak hűséges társukkal, a Lada Nivával.

– Kicsit már lemondtunk az indulásról, mikor megtudtuk, hogy októberben mégis elrajtol a tizennegyedik Budapest–Bamako futam. Kevés idő volt az újbóli felkészülésre, de 17 nap alatt is sikerült szétszedni és újra összerakni a Lada Nivát – tudtuk meg a már úton lévő duó egyik tagjától, Hamza Ernőtől. Elmondta, hogy a hivatalos versenyrajt október 25-én, vagyis ma reggel lesz Tangerben – ahová ők 52 órás, Olaszországból induló kompút után hétfőn este érkeztek meg –, a cél pedig a mintegy 8 ezer kilométerre fekvő sierra leonei Freetown. Ez az eddigi leghosszabb versenytáv a Villám Géza által kitalált autó és emberi erőpróbán, és információink szerint leküzdésére most mintegy 70 ország 600 ralisa vállalkozik.

Az első rajt múlt hét pénteken a budaörsi repülőtéren volt. Fotó: Máté Gábor

Hamza és Berecz szereplését, útját a Pusztaszer2Bamako című Facebook-oldalon is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők, de lapunk is megbeszélte velük, hogy hetente egyszer-kétszer, vagy ahogy lehetőségük nyílik, e-mailen adnak hírt magukról.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában