Ruzsa

2022.11.25. 10:00

Könyvbe kötik a Ruzsai Híreket

1993 februárjában jelent meg a Ruzsai Hírek első száma. A címlapon Papp János polgármester köszöntötte az olvasókat, és többek között beszámoltak az új iskolaszárnyról is.

delmagyar.hu

Jövőre 30 éves a Ruzsai Hírek. A jubileumra kötetbe kötik az eddig megjelent számokat. Fotó: Karnok Csaba

A jövő februári harmincéves jubileumra különlegességgel készül a kiadó. Dóczi Tiborné Judit, a ruzsai teleház ügyintézője elmondta, kétmillió forintot nyertek az Agrárminisztérium pályázatán, amelynek célja a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása. 

A pénzből ünnepi formát kölcsönöznének az újság összes eddig megjelent példányának, amelyet összefűzve, könyv alakban őriznének meg az utókor számára, hiszen a település, fontosabb történéseit foglalja össze.

– Helyi értékként szeretnénk az utókor számára méltó formában megőrizni. A helyi identitástudatot erősítjük ezzel. Az értéktári bizottság tagjait régóta foglalkoztatja egy kiadvány szerkesztésének gondolata, amely a településen régen alkotó, kézműves mesteremberek kovács, kosárfonó, borbély, cipész életét, munkásságát mutatja be. A két kiadvány pótolhatatlan helyi értéket képviselne községünk életében és bekerülne településünk értéktárba – mondta Judit. 

A havonta megjelenő, ingyenes Ruzsai Hírek már digitálisan is elérhető, de sokan ragaszkodnak a nyomtatott változathoz, amelyet 1000 példányban nyomnak és terjesztenek kül- és belterületen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában