Szentes

2022.12.12. 12:30

Idén is útra kelnek a tésasszonyok Szentesen

Ebben ez évben is egy könnyed, jó hangulatú sétával hangolódhatnak az évzárásra a túrázás kedvelői.

Majzik Attila

Az igazi tésasszonyok otthonkában túráznak. Fotó: Nagy Zsolt

A Szentesi Spartacus Sportklub december 31-én, szombaton reggel 8.30 és 9.30 között indítja útjára a Tésasszony túrát a St. Jupát Csónakháztól. A könnyű, illetve közepes nehézségűnek tervezett túrán a Tiszai Partfürdő, a Kis Tiszasziget és a Tisza hullámtér útvonalon kalandozhatnak a természetbarátok.

A gyalogos, pontgyűjtő teljesítménytúrát a kezdők akár egy 700 méteres szakaszt megtéve is „kipipálhatják”, a legelszántabbak pedig bejárhatják akár a teljes 15 kilométeres útvonalat is, erre maximum 4 óra áll rendelkezésükre.

 Fotó: Nagy Zsolt

Mint a szervezők közölték, a túrázók térképén 10 ellenőrzőpont szerepel, melyek a rajttól való távolságuktól függően különböző pontszámot érnek. A feladat a rendelkezésre álló időn belül minél több pontot szerezni, és visszaérni a célhelyre. A ellenőrzőpontok érintésének sorrendjét és az ellenőrzőpontok közötti útvonalat, valamint így a túra hosszát is a túrázók maguk választják meg, kedvük, erőnléti állapotuk szerint. A séta során maximum 550, minimum 10 pont gyűjthető. A túra alap tájékozódási tudással teljesíthető, de azért nem árt, ha egy iránytű is kéznél van az indulóknál.

Fotó: Nagy Zsolt
Fotós: Picasa

A szervezők kiemelték, mivel a túra nem verseny, ezért eredményt sem hirdetnek a célba érés után, ellenben mindenki kap egy kitűzőt, aki teljesítette a gyalogtúrát. Nevezési díj a hagyományokhoz híven idén sincs. Aki kedvet kapott egy év végi sétához, az december 30-ig jelentkezhet a [email protected] e-mailcímen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában