Kistelek

2022.12.22. 08:40

Nincs karácsony Irénke nélkül

A kisteleki Kunstár Pálné Irénke huszonhat éve juttatja el ajándékait karácsonykor a helyi rászoruló családoknak, akadnak olyan famíliák, gyerekek, akiket mindig meglátogat. Talán innen ered a mondás: nincs karácsony Irénke nélkül.

Imre Péter

Kunstár Pálné Irénke 26. éve ajándékozza meg karácsonykor a rászoruló családokat. Fotó: Imre Péter

A középkorúak sokszor hallották, ismerik a reklámot, „Nincs karácsony Corvin nélkül”, az utóbbi időben az a mondás járja, nincs karácsony Kevin nélkül, arra utalva, hogy a Reszkessetek, betörők! trilógiát minden évben műsorra tűzi valamelyik csatorna. Kisteleken ezeket úgy fogalmazták át, hogy nincs karácsony Irénke nélkül. Kunstár Pálné Irénke ugyanis idén már 26. alkalommal ajándékozta meg a rászoruló családokat.

– Idén tizenegy családhoz jutottam el, de a nehéz, sok megpróbáltatást hozó évben igyekeztem gazdagabb, háromszor nagyobb értékű, tartalmú csomaggal meglepni őket, hogy érezzék, erre is figyelek. Volt benne például negyedkilós trappista sajt, szeletelt, csomagolt szalámi, nagy kiszerelésű tejföl, édesség, tartós élelmiszerek, játék, könyv és hasznos vitaminok – sorolta Kunstárné Irénke. Az indíttatás gyermekkorára tehető: dunántúli kis faluban cseperedett, segített az időseknek, nagy családként éltek együtt. Azt tartották, ha már nem kell a barack a fáról, eleget főztél be, add oda másnak, oszd meg amid van – ezt teljesen természetesnek tartották.

Mikor elkezdte, egy-két famíliához jutott el, aztán fokozatosan bővült a kör, önkormányzati képviselőként – harmadik ciklusát tölti – rálátása is van, kik az igazán rászorulók. Akadt, amikor az egyik képviselőtársát beöltöztette Mikulásnak, úgy látogattak el az otthonokba. Ebben az évben Barnáné Sárika segített neki a bevásárlásban, az adományokhoz hozzájárult az általa vezetett Nők a Családokért és a Gyermekekért Egyesület, Nagy Sándor polgármester, négy képviselőtársa és két magánszemély.

Az ajándékok átadásakor idén is több megható eset fordult elő. Az a nagymama, aki egyedül neveli öt unokáját, tárt kapuval várt, nagyon tisztelem. A Tóalj utcán is kedvesen fogadtak, kijöttek elénk, az Akácfa utcában elénk futottak, minden évben így történik. Több helyen mondták: már megszokták, hogy jövök, része vagyok a karácsonyuknak – mondta meghatódva Irénke, aki adományokkal egész évben segíti a rászoruló családokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában