Flash mob

2023.03.20. 17:30

A boldogságot ünnepelték - Fotók

Szabó Imre

A boldogságnapi villámcsődületen tényleg jó volt a hangulat. Fotó: Szabó Imre

Villámcsődülettel köszöntötték hétfőn délelőtt a boldogság napját a makói Szikszai György Reformárus Általános Iskolában. Maga a flash mob úgy nézett ki, hogy az iskola mintegy 350 alsó és felső tagozatos tanulója, kiegészülve néhány óvodáscsoporttal a hátsó focipályán énekelt, tapsolt, integetett saját készítésű papírszívekkel, illetve mosolygós papírarcokkal, miközben szólt Bagdi Bella Boldogság című dala. A gyerekek egy boldogságot jelképező, földre helyezett molinó köré gyűltek, és közülük sokan sárgába öltöztek – ez ugyanis a boldogság színe.

Az iskola igazgatója, Bertus-Barcza Csabáné az esemény előtt azt mondta, ők 2017-ben csatlakoztak a Boldog Iskola programhoz, ami természetesen nem csak egy napos program: derűt, az élethez való pozitív hozzáállást szeretnének közvetíteni. Azt már az egyik pedagógus kollégája, Zsiga Etelka árulta el, hogy ennek külön tematikus órákat is szentelnek, sőt tankönyveik is vannak olyan fejezetekkel, mint mondjuk a hála vagy egymás elfogadása. A boldogságot persze nem lehet tanítani, azt azonban igen, hogy a gyerekek legyenek rá nyitottak, tanulják meg megélni.

Hogy mindez működik-e? 

 Szerintem igen 

– mondta az ötödikes Rozsnyai Boglárka, aki szerint ennek hatására jobb a hangulatuk, a kedvük, ritka a veszekedés, a vita az osztályban, segítőkészebbek egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában