Egymásra találtak a gyerekek és a kisállatok

2023.04.08. 12:54

Ledobták a húsvéti cukiságbombát a szentesi állatsimogatóban - Fotók

Párduc, oroszlán, gorilla és makákó helyett a húsvéti időszakhoz sokkal jobban passzoló nyuszik, kiskacsák és bárányok vitték a prímet a hétvégén a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány állatsimogatójában. A családi program üzenete, hogy nem kell kisnyulat és csibét vásárolni húsvétra, a gyerekek anélkül sem maradnak le az élményről.

Majzik Attila

Közelről is megismerhették a gyerekek az állatokat. Fotó: Majzik Attila

Nyulak, bárányok, kacsák, alpakák és emu fiókák is várják a családokat a hétvégén a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány állatsimogatójában, szombaton pedig „sztárvendégként” pónilovak is csatlakoztak az állatsereglethez. A húsvéti hangulatot tojáskeresés, -festés és -színezés tette teljessé az alapítvány szentesi telephelyén.

Láttunk pónit, kutyákat, gólyákat, kacsákat, papagájokat, kicsi emukat, baglyokat, bárányokat, alpakákat, nyuszikat és tengerimalacot is 

– sorolta a mentőközpont „felhozatalát” Zsóka és Léna. A két óvodásnak, mint elmondták, a pónik, az alpakák, a nyuszik és az örök befogadható kutyusok voltak a kedvenceik.

Mint Nagy Tímea, az alapítvány elnöke kiemelte, épp az volt a rendezvényük egyik célja, hogy élményekhez juttassák a családokat. Emellett a húsvéthoz kapcsolódva a természetvédelem és a felelős állattartás fontos üzenetét is közvetítik.

Bár általában Mikulásra sem vásárolunk rénszarvast, húsvét környékén mégis sokan döntenek úgy, hogy kisnyúllal vagy kacsával bővítik a család kisállat-állományát. Ezen jószágok nagy részére hamar ráunnak, így többségük az állatvédőknél kötnek ki

 Sajnos húsvét után nálunk is megnő a forgalom, sok nyuszit hoznak be hozzánk, de olyan is előfordul, hogy utcára kidobott nyulat találunk, mert megunják vagy nem tudnak vele foglalkozni. Sokan a kisállat kiválasztásakor nem gondolják át, hogy tudnak-e megfelelő helyet, táplálékot és gondoskodást biztosítani neki. A húsvétra hangoló programunkkal az állatok közelségét kínáljuk a családoknak. Ezzel szeretnénk hangsúlyozni, hogy ne vegyenek élő állatot húsvétkor, inkább térjenek be egy vadasparkba

 – emelte ki Nagy Tímea.

A húsvéti ráhangolódásra még vasárnap is várják a családokat, 10-től 15 óráig látogatható a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány Bocskai utcai telephelye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában