A Galamb-iskola szakmai munkáját is elismerték

2023.04.19. 17:23

Véget ért az országos döntő Makón

Szerdán az eredményhirdetéssel véget ért az agrárgépész-tanulók országos szakmai versenyének döntője a makói Galamb József Agrártechnikumban. A hazai színeket egyedül képviselő Németh Koppány ugyan nem ért el dobogós helyezést, de így is kiválóan szerepelt.

Szabó Imre

A résztvevők egyik feladata az volt, hogy mutassák be, miként boldogulnak egy munkagép összeszerelésével, beindításával. Fotó: Szabó Imre

– Az eső miatt egy kicsit küzdelmes volt a szántóverseny, de sikerült. Volt műtrágyaszóró-beállítás és fémmegmunkálási gyakorlat is – sorolta Németh Koppány, hogy milyen feladatokban mérte össze felkészültségét társaival az agrárgépész-tanulók országos szakmai versenyén, amelynek ezúttal iskolája, a Galamb József Agrártechnikum adott otthont. A megmérettetés szerdán az eredményhirdetéssel zárult. Mint kiderült, a makói színeket a mezőnyben egyedül képviselő Koppány dobogós helyezést ugyan nem ért el, de így is derekasan helytállt, 14. lett. A verseny történetében ilyen még nem volt: a végső forduló olyan szoros volt, hogy az első 15 helyezett mind jeles eredménnyel szabadult.

Fotó: Szabó Imre

 

100-ból a legjobb 18 csapott össze   

Mint korábban beszámoltunk róla, az Agrárkamara a rangos szakmai versenyt évtizedek óta kiírja a végzős agrárgépész-tanulóknak, akiknek megéri felkészülni rá, hiszen ha a döntőn 70 százalék feletti teljesítményt nyújtanak, felmentést kapnak a technikusi vizsga alól. A résztvevőket abból a 100 jelentkezőből választották ki, akik Gödöllőn az írásbeli fordulót teljesítették. Innen a makói, országos döntőbe a legjobb 18 versenyző jutott be. Hétfőn volt a szóbeli rész, kedden pedig a gyakorlati feladatok vártak a diákokra.

A verseny komolyságára jellemző, hogy a kísérő tanárok a döntő ideje alatt nem találkozhattak a diákokkal, a versenyzők szóbeli feleletét csak egy elzárt teremből kísérhették figyelemmel. Érdekesség, hogy a szerdai eredményhirdetés alkalmával azt nem nevezték meg, hogy a dobogó három foka közül ki melyiken áll a legjobb három versenyző közül. Ez csak a jövő héten, a Szakma Sztár fesztiválon derül ki Budapesten. 

Fotó: Szabó Imre

Elismerték a makói munkát  

Az intézmény vezetője, Horváth Zoltán úgy gondolja, az, hogy az országos döntőt az iskola rendezhette meg, az itt folyó magas színvonalú szakmai munka elismerése is egyben. Néhány évvel ezelőtt egyszer egyébként volt már erre példa. – Óriási munka volt benne, szeptember óta zajlott a szervezés. Az utóbbi néhány hétben különösen sok volt a kollégák teendője – mondta az igazgató. A döntőt persze másként nem is tudták volna megszervezni, csak úgy, hogy hétfőn és kedden oktatási szünetet tartottak az épületben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában