Helyi életstílus

2023.08.26. 15:02

250 traktor 31 településről Csengelén – Galéria

Szombaton harmadszor rendeztek gazdanapot Csengelén, melyen, mint az elmúlt két alkalommal is, a traktorok játszották a főszerepet. Ezúttal 31 településről 250 traktor és traktoros regisztrált a rendezvényre, és többen közülük tesztelték ügyességüket, gépük gyorsaságát.

Imre Péter Géza

A buszról leszállva Csengelén az volt az első dolgom, hogy hideg üdítőt vegyek a közeli presszóban – ott is a gazdanap volt a téma. 

– Nagyon sok traktor vonult fel az utcákon, lehetett vagy háromszáz – mondták. Nem sokat tévedtek, mikor 11 óra tájban a helyszínre értem, a szpíker közölte, addig kétszáznegyvenen regisztráltak, ez délig még tízzel gyarapodott, és Csengelét is beszámítva 31 településről voltak jelen.

– Jó az idő és az is nagyon jó hír, hogy újra nagyon sokan jöttek el hozzánk. A település lakossága és vezetése nevében is köszönöm, hogy a szervezők újra megrendezték a gazdanapot, a traktoros találkozót, nekünk már csak az a „feladatunk”, hogy jól érezzük magunkat. Szükségesek az olyan közösségi események, ahol együtt lazíthatunk – mondta Tóth Tibor, Csengele polgármestere.

A különböző erőpróbák közül először a gyorsulási versenyt tartották meg Szekeres Róberték, és az ifjakkal, a gyerekekkel kezdték a sort. A leggyorsabbnak a legfiatalabb, a kis traktorral induló Széll Dominik bizonyult, ahogy többen fogalmaztak, repesztett, mint a szél. Később nagymamájától, a presszóban kiszolgáló Ildikótól megtudtuk: Dominik megvédte címét, tavaly 4 évesen is ő lett a legjobb és a legsebesebb, és már tervezgeti, hogy felnőttként, milyen gazdasága lesz.

Dominik a kis kék traktorral.

A hölgyek közé keveredett „kakukktojás”, a bodoglári Magyar Zoltán mindenképpen Joliként akart indulni. Miután otthonkába bújt és kapott egy hosszú fekete parókát – igaz a bajuszát, szakállát az sem takarta el – engedélyt kapott a startra. Babér nem termett neki – Dékány Zsanett nyert –, de a jókedvhez tréfájával alaposan hozzájárult. Érdekes jelenet volt az is, amikor az édesapa karon ülő gyerekének azt mondta a gyorsulási versenyben résztvevő egyik traktorra mutatva: – Nézd csak, ott megy anya! Előfordult, hogy testvérek, Hegedűsék „meccseltek” egymással egy futamban.

Akiknek a versenyek, a különböző erőpróbák nem kötötték le a figyelmüket – kétlem, hogy akadt volna ilyen –, azok körbejárhatták a traktorcsodákat, akadt köztük régi Dutra és halálfejes lobogóval díszített. Azért természetesen nem volt ennyire félelmetes, ijesztő a harmadik gazdanap. Vagyis, nyugodtan szervezhetik a negyediket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában