Két napos fesztivállal ünneplik a csípős ízeket

2023.08.01. 08:40

Érkezik a chilis lángos és kürtöskalács Vásárhelyre

Tábori Szilvia

Először rendezik meg hétvégén a Vásárhelyi Chilis Napok és Gasztro Fesztivált

Fotó: Illusztráció: Kiss Annamarie

Az I. Vásárhelyi Chilis Napok és Gasztro Fesztivált rendezik meg augusztus 5-én és 6-án, szombaton és vasárnap 10 órától a főtéren. A rendezvényen tizenhárom kiállító vesz részt az ország különböző pontjairól érkezve, hogy bemutassák csípős termékeiket a nagyközönségnek. 

A chilis kóstolási és vásárlási lehetőség mellett számos programmal színesítik a rendezvényt. Egyebek mellett olyan gyermekprogramokkal, mint a színpadi program, ügyességi játszóház, ingyenes lufihajtogatás és csillámtetkó, dinnyeevő verseny. Már inkább a felnőttekre számítanak a Lángoló Harapások chili paprikaevő versenyen, a HSMA Autófelhúzó és Autótartó mérkőzésen, valamint a Tibchili Kupa IV. Vásárhelyi Csípősevő Versenyén. A két napos fesztivált színesítik a kézműves kiállítók, valamint olyan különlegességek is, mint a chilis kürtöskalács, lángos, kolbász, kisüzemi sörök, valamint különböző pincészetek minőségi borai. Szombaton este a vásárhelyi önkormányzat szervezésében 19 órától Jampec Party kezdődik és tart egészen 22 óráig. 

Chilis kiállítók

Chilicum, ChiliYard, Dömperignon, Evoatis Örömkert, Gabko, Gerillachili, Hard Core Chili, Hotsauce.hu, Ínyenc Chilikert, Nyúli Tüzes chili, Tibchili, Viharsarki Chili és Winner's Garden.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában