Helyi életstílus

2023.08.02. 14:40

Játszótér a makói művésztanártól

Szabó Imre

Az egyik fölfestett játék a Ráday-lakótelep aszfaltozott pályáján. Fotó: Oláh Nóra közösségi oldala

A helybeli művésztanár, Oláh Nóra jóvoltából a napokban új funkciót kapott a makói Ráday-lakótelep régóta nem használt aszfaltozott sportpályája: egy másfél méteres sávban, 110 méter hosszan különböző ügyességi játékokat festett fel rá. A nem mindennapi feladatra az önkormányzattól kapott megbízást. 

Fotó: Oláh Nóra közösségi oldala

Ezekhez az ötleteket részben a világhálóról szerezte, részben saját fantáziájának a termékei. Vannak köztük ügyességi és sportos elemek, de olyan is, ami a hagyományos ugróiskolára emlékeztet. Akadnak játékosan oktatók is, amelyekkel a kisebbek a betűkkel, számokkal, időjárási jelenségekkel ismerkedhetnek meg, vagy például a zenei hangokkal. Ugyancsak kialakított egy rajzverseny-pályát. Az alkotáshoz aszfaltfestéket használt, a munka nagyjából 3 hétig tartott. Bár készített tervrajzokat, végül a repedések miatt gyakran rögtönöznie kellett a helyszínen.

Nagy élmény volt a munka

 – mesélte.

Fotó: Oláh Nóra közösségi oldala

Közben odasereglettek a gyerekek, érdeklődtek, olykor be is kapcsolódtak a festésbe

 – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy miután a különleges játszótér elkészült, felnőttek is kipróbálták, ami különösen jó érzéssel töltötte el. Azt mondja, amit készített, elsősorban nem műalkotás, hanem, játszótér – az a jó, ha játszanak rajta.

Az aszfalt szabadon maradt részén a későbbiekben KRESZ-pályát alakítanak majd ki.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában