Izgalmak földön és vízen

2023.08.06. 12:00

Mártélyi duatlon túrát szervez a Kör-Te Egyesület

Mártélyi kenuzásra és gyalogtúrára várja az érdeklődőket a Kör-Te Természetvédelmi Egyesület két augusztusi szombaton. A vízi és szárazföldi programok külön-külön is teljesíthetők mindkét alkalommal, de együtt igazán izgalmasak.

Tábori Szilvia

Mártélyi duatlon túrát szervez a szegedi Kör-Te Természetvédelmi Egyesület augusztus 12-én és 26-én, szombaton. A délelőtt kenuzás és a délutáni gyalogtúra külön is teljesíthető, de bátran lehet jelentkezni mindkettőre is. A vizes programhoz minden résztvevő kap mentőmellényt, viszont a kenuk száma korlátozott, ezért előzetes jelentkezést kérnek a szervezők. A reggel 9 órakor induló túra találkozási pontja a Bodnár Bertalan Oktatóközpont előtt lesz, amely a tiszai holtág partján található a mártélyi strandtól 500 méterre. A kellemes, madármegfigyeléssel egybekötött evezés kitűnő fakultatív folytatása lehet 13 órától a gyalogtúra.

A kenutúra helyszínen fizetendő részvételi díja felnőtteknek 3000, gyerekeknek 2400 forint, ami a kenukölcsönzést is tartalmazza. A gyalogtúra további költsége 1500, illetve 1000 forint. A résztvevők gyógynövényekkel, a mártélyi táj érdekességeivel, a holtág élővilágával ismerkednek. Bővebb információ és jelentkezés Ábrahám Krisztiánnál a 30/638-0297-es telefonszámon, a [email protected] elektronikus levelezési címen, vagy a Kör-Te Egyesület facebook oldalán üzenetben.

A Kör-Te Egyesület azért dolgozik, hogy segítse hatékonyan működő zöld közösségi hálózatok fejlesztését szerte az országban. Tudásuk megosztásával, regionális zöld háztartás csoportokkal, közösségi programok szervezésével hozzák közel egymáshoz a hasonló gondolkodású embereket. Ehhez gyógynövényes programok, nyilvános előadásokat, túra programok, vagy éppen illegális hulladéklerakók felszámolása, vagy faültetési akciók szolgáltatnak apropót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában