Helyi életstílus

2023.08.01. 12:46

Szegedi csapat a gyermekotthonok labdarúgó-világbajnokságán

A szegedi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató csapata is részt vesz a gyermekotthonok 8. labdarúgó-világbajnokságán, amelyet jövő szombaton és vasárnap rendeznek Varsóban.

Delmagyar.hu

Illusztráció: Frank Yvette

 A szervezők közlése szerint a korábbi hét kiírás során 45 ország több mint 2000 otthonban élő gyermekét látták vendégül, a mostani torna pedig három év szünet után az első lesz, miután a koronavírus-járvány eddig meghiúsította a rendezést.

A rendezők szerint a torna évről évre bizonyítja, hogy a futball képes megváltoztatni a gyermekek életét, láthatják, hogy a sport segítségével jobb esélyük van elindulni az életben.

A szegedi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató csapata mellett 24 együttes vesz részt a lengyelországi viadalon, a játékosok 17 éven aluli lányok és fiúk. A mérkőzéseket a Legia Warszawa stadionjában bonyolítják le.

Az eseménynek - amely az Európai Labdarúgó Szövetség gyermekalapjának támogatásával valósulhat meg - sztárvendégei is lesznek, és a résztvevő országok nagykövetei, diplomatái is kilátogatnak a találkozókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában