Ismét az Év családját keresik Szentesen

2023.09.05. 10:00

Elismerik a példaértékű életet

Ismét pályázható a példaértékű életet élő családok elismerésére alapított Az év családja Szentesen díj. Az önkormányzatnál október közepéig várják az ajánlásokat.

Tábori Szilvia

Példamutatásból jeles: október közepéig lehet javasolni családokat a díjra.

Fotó: unsplash.com

Az Év Családja Szentesen díj olyan családnak adományozható, amelynek tagjai mindennapi életükkel, munkájukkal, gyermekeik nevelésével, családtagjaik segítésével, hozzátartozóik gondozásával társadalmi szerepvállalásukkal példaként szolgálnak a város lakói előtt. A képviselő-testület azért alapította a díjat, mert szeretnék elismerni a kiemelkedő teljesítményeket ezen a területen.

A szentesi önkormányzat képviselő-testülete arra kéri a helyi lakosokat, amennyiben a környezetükben ismernek olyan családot, amely méltó lehet az elismerésre, a pályázati adatlapot október 15-éig adják be a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Irodájába. A díj adományozására ugyanis bárki javaslatot tehet, a javaslattétel egyetlen feltétele a pályázati adatlap kitöltése, a javasolt család életének, tevékenységének rövid, összefoglaló jellegű bemutatása, valamint a család hozzájáruló nyilatkozata. A bemutatásnak azokat a szempontokat kell érintenie, amelyek a bevezető részben meghatározott értékeket alátámasztják. Ezen kívül érdemes megjelölni olyan személyt, mint például védőnő, gyermekorvos, szülő munkahelyi vezetője, családgondozó, aki szintén ismeri a család életét, esetlegesen véleményt is tud formálni róluk.

Pályázati adatlap kérhető a városháza földszinti 115-ös irodájában, valamint letölthető a www.szentes.hu oldalról.

A díjról a szentesi képviselő-testület dönt a Szociális és Egészségügyi Bizottság, valamint a Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottság javaslatára. Az elismerést várhatóan ismét decemberben adják át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában