Helyi életstílus

2023.09.23. 19:53

Kapros és tejszínes lecsó is készült a szegedi fesztiválon - Galéria

Harmincnégy bográcsban rotyogott szombaton a lecsó a Prémium Piac Piknik és Lecsófőző fesztiválon. Volt, aki gombával, más tejszínnel vagy éppen kaporral dobta fel ezt az alapvetően egyszerű ételt, melyhez az alapanyagot ingyen kapták a résztvevők.

Timár Kriszta

Kapros, gombás és tejszínes lecsó is készült a szombati rendezvényen. Fotó: Timár Kriszta

Harmadik alkalommal rendezett az Algyői úti Prémium Piac Pikniket és Lecsófőző fesztivált szombaton. A rendezvény kezdi kinőni a cég udvarát: idén 34 csapat bográcsában rotyogott a klasszikus nyárvégi étel. Főleg családok, baráti társaságok neveztek be az ingyenes programra, melyhez a szervezőktől a legszükségesebb alapanyagokat, vagyis paprikát, paradicsomot, hagymát és tetszőleges húsárut is kaptak.

Az a célunk ezzel a versennyel, hogy minél többekkel megismertessük a magyar termelőktől származó zöldségeket, melyeket forgalmazunk 

– mondta el Horváth Otília, a Prémium Piac marketing- és kommunikáció felelőse. Az persze mindenkire rá volt bízva, hogy mivel dobja fel az ételét – fantáziából nem is volt hiány. A tarhonyás és a tojásos verziók mellett láttunk igazi különlegességeket is.

 

Mi egy balkán-magyar fúziós lecsót készítettünk babérlevéllel, padlizsánnal, cukkínivel

 – mutatta be a Mókus örs ételét Erdei Csaba. Mint mondta, Montenegróban evett ilyet először, azóta csak így készíti. 

Persze jár hozzá a füstölt szalonna és a kolbász is

 – mosolygott.

Megyesi Botond testvérével tejszínes lecsót főzött háromféle mustárral, melyet sült csirkemellel koronáztak meg. Bár bizarrul hangzik, a végeredmény – tapasztalatból mondjuk – remek lett. 

Édesanyám receptje, ez a család specialitása. Ő viszont most csak szóban segített, mi voltunk a szakácsok

 – mesélte az egyetemista fiatalember. Ők egyébként ötfős családként neveztek be a versenybe. Mint mondták, legalább most jó levegőn ebédeltek.

Készült még többek között erdei gombás és kapros lecsó is, és volt, aki pohárkrémként vitte alkotását a zsűri elé. A legfinomabb étel készítője egy nyolcfős borkostolót nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában