Napszínes

2023.09.27. 21:30

Őszi díszben volt Balástya

Imre Péter Géza

Minden évben nagyon színvonalas, szép a falunapok őszi hangulatot idéző dekorációja. Fotó: Imre Péter

A balástyai falunapokról szóló tudósításból kimaradt a mindig szép, ötletes, igazi őszi hangulatot árasztó – az ilyenkor szokásos növények, például tök és kukorica felhasználásával – díszítés, dekoráció a piac melletti téren és az iskolánál. Sajnos, csak két napig, amíg a programok tartottak, gyönyörködhettek bennük az arra járók, a községbe érkező vendégek. De ettől függetlenül illik – azt is írhatnám, köztelező – megemlíteni a készítők nevét, mert megérdemlik: Farkas Arankát, Stiebel Máriát, Vetró Lászlónét és Búza Józsefet dicsérhetjük a téren látottakért.

Idén is készített az óvoda és az iskola a gyerekekkel együtt a sportcsarnok bejáratához kiállítást. Az óvoda az anyagot a falunapok hangulatába illesztve az évszakokhoz kötötten készítette el. Az iskola témája az ősz volt és Petőfi Sándor versének idézetével „Itt van az ősz, itt van újra” kapcsolódtak a szabadságharc költőjének is nevezett legendás poéta születésének 200 éves évfordulójához, a már tavaly elkezdődött Petőfi-emlékévhez.

Arról sem feledkezhetünk meg, hogy a téri kompozícióhoz Gombos Pál és családja minden évben kölcsönadja 22 gyönyörű jukka pálmáját, amelyek között akad már 28 éves is, és volt amelyik éppen virágzott az ünnepi hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában