Helyi életstílus

2023.09.10. 21:58

Teherbicikliket simogattak Kisteleken – Galéria

Imre Péter Géza

Különleges járművel lehetett megismerkedni.  Fotó: Imre Péter

A budapesti Lazányi Orsolya családja és csapata szombaton a kisteleki vásártérre érkezett három különleges kétkerekűvel, az eseményt úgy hirdették, hogy teherbicikli-simogató. Ezt nem kell szó szerint érteni, a rendezvények szótárában azt jelenti, hogy közelebbről megismerkedni valamivel, például különböző állatokkal, nyúllal és lóval.Most a teherbringákon volt a sor, és bevallom, ilyet sem Szegeden, ahol élek, sem Hódmezővásárhelyen nem láttam, ahol 13 évig dolgoztam. A formájáról könnyen felismerhető, erősebb, hosszabb vázzal rendelkezik, amelyen az elhelyezett, odaerősített kosárral mintegy 100 kilós határig sok minden, például gyerekek is szállíthatók. Érdekesség: a históriája a múlt század elejére nyúlik vissza, és jellemző formája már a negyvenes évekre kialakult. 

A kicsiket nagyon jó vele vinni, mindenki ránk mosolyog, integet, mi is integetünk, egy-két kedves szó is elhangzik, hangulatos. A gyerekek imádják

 – mondta Orsolya. Azt is elárulta, náluk lehet kölcsönözni is ilyen „gépeket”, egyébként 1-2 millió forintot kóstál darabja, használt 500 ezerért is kapható, és már létezik cargo e-bike, vagyis elektromos motorral ellátott teherbringa. 

Balástyáról négyfős csoport érkezett két keréken Kocsisné Benkő Beáta könyvtárigazgató vezetésével, de Kistelek polgármestere, Nagy Sándor és helyettese, Domonics János is megjelent az eseményen. Mindketten kipróbálták, és a városvezető megjegyezte, „azért combos tekerni”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában