Hirdetés

2023.11.07. 10:25

7 egyszerű tipp az életmódváltás kezdéséhez

PR cikk

Fotó: ongyogyitocentrum.hu

Az Öngyógyító Centrum elkötelezett amellett, hogy segítse az embereket az egészséges életmódra való áttérésben és az öngyógyításban. A mai rohanó világunkban könnyű elhanyagolni saját egészségünket, és elfelejteni, hogy egy egészséges életmódhoz nem kellenek nagy, komoly változtatások. Az egészséges életmódra való áttérés lehet egyszerű és hatékony, ha követed az alábbi hét tippet, amelyek segítenek az életmódváltás elkezdésében és a hosszú távú egészséges, boldog, fájdalommentes élet elérésében.

1. Az egészség visszanyerése mozgással!

A testmozgás alapvető fontosságú az egészségünk szempontjából. Nehogy elkövesd azt a hibát, hogy rögtön nekivágsz a kemény edzéseknek! Naponta sétálj 30 percet, de rendszeresen. Tervezd be a mindennapjaidba. Ha tömegközlekedsz, szállj le előbb, ha kocsival jársz, akkor parkolj távolabb. A rendszeres testmozgás segíteni fog a keringés és az immunrendszer megerősítésében is. Ne feledd, minden lépés számít!

2. Tudatos táplálkozás! 
Ebben a témában szinte mindenki mást mond, ne csodálkozz, ha el vagy veszve a különböző diéták erdejében. Amit megtehetsz a kezdetekben: mindenképpen kerüld a feldolgozott, ultr-feldolgozott élelmiszereket, a cukrot, a mesterséges adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket. Ha teheted egyél olyat, ami helyi, törekedj, arra, hogy amit eszel, az természetesen és szezonális legyen. Így nem terheled meg a tested, sőt, segíted a regenerációd! Ne feledkezz meg az elegendő mennyiségű vízfogyasztásról sem! Igyál vizet, gyógyteákat a cukrozott italok helyett

3. Az alvás jelentősége az öngyógyításban! 

Az alvás talán a leggyakrabban alábecsült tényező, amely meghatározza a testünk, az idegrendszerünk és a kedvünk  állapotát. A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges maradj. Kerüld este a kék fényt, a tévét, a mobilt, vagy ha muszáj… használj kék fény szűrű alkalmazást, vagy szemüveget. A kék fény megzavarja az alvásod. Legjobb, ha kiszellőzteted a szobád, ahol alszol, mielőtt lefekszel. Így jobban fogsz aludni és reggel frissebben ébredsz!

4. Légzés, a stresszkezelés kulcsa!! 

Lehet, túl egyszerűnek tűnik, de a kutatások bizonyítják… a legjobb és legegyszerűbb megoldás arra, hogy rendezd a légzésed, az, hogy az orrodon keresztül lélegzel! Nem a szádon, hanem az orrodon! Figyeld meg, mennyien lélegeznek körülötted a szájukon keresztül. Először erre figyelj. Ha már jól megy,akkor figyelj arra is, hogy a napi 30 perces sétád alatt is orron keresztül lélegezz. Figyeld meg, milyen sok energád lesz! Este, lefekvés előtt lélegezz úgy az orrodon, hogy hosszabb legyen a kilégzés, mint a belégzés. Segíthet az elalvásban.

5. A szokásaid építenek, vagy rombolnak? 

Dohányzol? Rendszeresen fogyasztasz alkoholt? Fontold meg a dohányzás és az alkoholfogyasztás mérséklését vagy megszüntetését. Mindkét szokás negatívan befolyásolja az emésztésed, az alvásod, összességében a fizikai és mentális egészséged. A dohányzásról való leszokás óriási lépés egy egészségesebb életmód kialakítása felé, és már a mértékletes alkoholfogyasztás is javíthat az általános közérzeteden.

6. Tűzd ki a saját egészégcélod, sportcélod! 

Vedd elő a naptárad és tervezd meg előre, hogy mikor sétálsz, mikor végzel valamilyen mozgást. Figyeld meg a napjaid, találd meg azokat az értékes - akár! -  perceket, amikor tudsz valamit mozogni, Gondolj úgy ezekre a percekre, mintha chips, vagy valamilyen más snack helyett “mozgást” rágcsálnál. Fontos, hogy tervezz, tűzz ki célokt. De ne csak egy feladatlistát csinálj, mint holmio bevásárlólistát, hanem tervezd megk, csináld meg és ellenőrizd hétről hétre, hogy haladsz! Hajrá! A tervezés segíthet az étrended és az alvási szokásaid kialakításában is! A kitűzött célokat elérve egyre nagyobb önbizalomra fogsz szert tenni! 

7. Tanulj és fogyassz értékes, támogató tartalmakat - mint ez! 

Az Öngyógyító Centrum online tanfolyamai és a rendzseres videótartalmak, blogcikkek, Csíky Ferenc rehebilitációs szakember és regenerációs szakértő előadásainak felvételei remek lehetőséget adnak az öngyógyítás képőességének fejlesztésére és az egészséges életmód elsajátítására. Az online tanfolyamok segítenek megérteni többek közt, hogy hogyan lehet az öngyógyítás eszközeivel fájdalmat csillapítani, megtanulni a masszázshenger használatát, és még számos hasznos információt. A tanfolyamokon keresztül olyan technikákat sajátíthatsz el, amelyek hozzájárulnak az életed minőségének javításához és a hosszú távú egészség fenntartásához. A megoldás adott, a döntés a Te kezedben van! Az Öngyógyító Centrum segít Neked!

Az életmódváltás nem egyik napról a másikra történik, ez egy hosszú folyamat, de az első lépést meg kell tenni valamikor. Tedd meg most! Ezek a tippek segíthetnek a kezdeti lépések megtételében és a hosszú távú, egészséges és boldog élet elérésében. Ne felejtsd el, hogy az Öngyógyító Centrum mindig itt van, hogy támogasson téged ezen az úton. A változás mindig lehetséges, és a saját egészségedre való odafigyelés meghozza a maga jutalmát. Legyél kitartó, érd el a kitűzött céljaid, vezess be apró változtatásokat és hamarosan megtapasztalhatod a pozitív változásokat az életedben. Az egészség a legnagyobb kincs, és az életmódváltás a kulcs. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában