Helyi életstílus

2023.11.17. 17:31

Az egészségről szólt a hét Sándorfalván

Timár Kriszta

Pénteken a vitamindús téli táplálkozásról hallhattak előadást az érdeklődők. Fotó: Karnok Csaba

A település önkormányzata idén már 27. alkalommal szervezte meg a Budai Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Sándorfalvi Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény dolgozóinak közreműködésével az Egészséghét nevű programsorozatot. Öt nap alatt 12 fajta szűrésen lehetett részt venni, illetve 12 egyéb rendezvényt is tartottak: volt reggeli torna, különböző egészségmegtartásról szóló előadások, Hősképzés, ahol az újraélesztést tanulhatták meg az érdeklődők, illetve szépségnapot is tartottak és az egészséges táplálkozásról is szó esett. 

Fotó: Karnok Csaba

A szervezők elmondása szerint az egészségügyi szűrések, amelyekre az önkormányzatnál lehetett jelentkezni, a már korábbi években megszokott népszerűségnek örvendtek. Többségük nagyon hamar be is telt. Sebészeti, gyermeksebészeti szűrésre összesen 26-an, fül-orr gégészeti vizsgálatra 18-an regisztráltak, míg a számítógépes látásvizsgálaton 34 ember vett részt. Az ultrahangos vizsgálat, ahol két nap alatt összesen 50 férőhely volt, szintén telt házas lett, ahogyan a tüdőszűrés is, ahol 10 perc alatt két emberről is tudtak felvételt készíteni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat legmodernebb szűrőbuszának köszönhetően, így végül 150 vizsgálatot tudtak elvégezni. 

Fotó: Karnok Csaba

A testmozgás kiemelt szerepet kapott az egészséghéten. Azon kívül, hogy minden reggelt tornával indítottak, egyéb testmozgásra is volt lehetőség,
mint például alakformáló tornára és pilates gerinctornára. A hét megkoronázásaként a programokat szombaton terepfutással zárják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában