Helyi életstílus

2023.11.10. 17:24

Márton-napi táncot roptak Székkutason

Kovács Erika

Az óvodások műsorával kezdődött a rendezvény. Fotó: Kovács Erika

Márton-nap jegyében szerveztek mulatságot pénteken délután Székkutason, a Murgács Kálmán Művelődési Házban a falu aprajának, nagyjának. Márton-nap az egyik leggazdagabb hagyománnyal rendelkező ünnep a magyar folklórban. Számos településen „megülik” a napját, így volt ez Székkutason is.

Sok éves hagyomány Székkutason a Márton-napi rendezvény, amit a település önkormányzata szervez, amin az óvoda és az iskola is részt vesz

 – tudtuk meg Patyi Évától, a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános iskola székkutasi iskolájának igazgatójától.

 Az óvodások és iskolánk 2. c osztályos tanulói is Márton-napi műsorral készültek, amit nagyon sokan tekintettek meg. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesznek kézműves foglalkozások, amelyek elsősorban az őszhöz és az ünnephez kötődnek

 – sorolta az iskolaigazgató.

A mulatság táncházzal folytatódott, amit a hódmezővásárhelyi Kankalin együttes táncosai vezettek. A gyerekek az óvodában és az iskolában már korábban elkészítették a kis lampionjaikat, azzal vonultak fel a település központjában.

A program résztvevőit meleg teával és zsíros kenyérrel is megvendégelték a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában