Helyi életstílus

2023.12.23. 18:56

Így lehet igazán finom a karácsonyi hal

Nem mindegy, friss-e a hal, hol vesszük és hogyan tároljuk. Ugyanis ezek mind hatással vannak arra, mennyire lesz finom a karácsonyra készített fogás. A Mindmegette megírta, mire kell figyelni a halaknál.

Delmagyar.hu

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Fontos, hogy megbízható forrásból szerezzük be a megfelelő alapanyagot! A lap a bevásárlóközpontok helyett inkább a piacot és a halkereskeredőket ajánlja. A halkereskedő ért a legjobban a halhoz.

Az sem mindegy, mit veszünk meg. A friss hal húsa feszes és ruganyos, amit úgy ellenőrizhetünk, ha megnyomjuk. Ha visszaugrik, akkor friss. Olyat halat nem szabad választani, aminek a szemei opálosak, a kapultyúja fakó.

A FRISS A HAL SZEMEI FÉNYESEK ÉS CSILLOGÓK, KOPOLTYÚJA ÉLÉNKVÖRÖS, A PIKKELYEK PEDIG ÉPEK!

Ha egy percig sincs hűtőben, vagyis azonnal feldolgozzuk, úgy a legjobb. De egy-két napig tárolható 0 és 5 fok között. 

A mélyhűtött halnál érdemes alaposan megvizsgálni a csomagolást, hogy miért, kiderül a Mindmegette cikkéből, ahol más hasznos tudnivalókat is olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában