Napszínes

2023.12.21. 21:30

Ismét hídivásár volt Csengelén – Galéria

Imre Péter Géza

A második csengelei hídivásárban számos szép karácsonyi díszt vásárolhattunk és a traktorok is ünnepi díszbe öltöztek. Fotó: Imre Péter

Szerdán másodszor tartottak hídivásárt Csengelén, először tavaly rendezték meg annak apropóján, hogy elkészült a faluház előtti kis híd és a tó rekonstrukciója. Annyira jól sikerült, hogy a helybeliek ragaszkodtak hozzá, idén is legyen hídivásár, amelynek „keresztapja” a hagyományos és népszerű szegedi

 – tudtuk meg a forró teát tartalmazó poharat szorongató Tóth Tibor polgármestertől. A hidegben jót tett a meleg ital. A lakosokat a teán kívül forralt bor és zsíros kenyér (pirospaprikával, retekkel vagy lila hagymával) várta, utóbbiakat a hivatal dolgozói kenték, amiben aktív szerepet vállalt a faluvezető is.

A téren felállított asztalok szinte varázsütésre teltek meg a diákok, szüleik és tanáraik segítségével, döntően természetes anyagból készített karácsonyi asztali és fenyődíszekkel, valamint finom süteményekkel, mézeskalácsokkal. Ezeket a kilátogatók kedvező áron vásárolhatták meg, éltek is az alkalommal. Magam sem tudtam ellenállni a csábításnak, hetet raktároztam el nejlontáskámba, 2100 forintot fizettem. Könnyű kiszámolni, 300 forintot kóstált darabja, nem nevezhető megfizethetetlennek. Persze, akadtak kicsivel drágábbak is. A befolyt összeget az óvodásokra és iskolásokra, például játékokra költik. Az estét a fényfüzérekkel, műanyag poharakból épített hóemberrel és a fenyővel feldíszített traktorok – összesen ötvenöt volt – felvonulása tette igazán emlékezetessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában