Remek évet zár a vásárhelyi Crash5 zenekar

2023.12.22. 18:10

Saját dalokkal lép ki a skatulyából a vásárhelyi Crash5

Kétségtelenül remek évet, sikeres fesztivál szezont zárt a hódmezővásárhelyi Crash5. Eljutottak odáig, hogy szétfeszítve a feldolgozás zenekar skatulyáját nem csak megírták saját dalaikat, de stúdióba is vonultak 2023 zárásaként.

Tábori Szilvia

Egy neves szegedi stúdióban rögzítette saját dalait a hódmezővásárhelyi Crash5. Fotó: Crash5

Megalkuvás nélkül menetel tovább a korántsem akadálytalan zenei színtéren a hódmezővásárhelyi hard-rock banda. A kezdetben részben népszerű popdalok saját ízesítésű, rockos feldolgozásairól ismert Crash5 első saját, Hajnaldal című szerzeményével idén már markánsan megjelölte útját és terveit. Képesek és hajlandóak sokat tenni a sikerért; idén nyáron gyakorlatilag fesztiválról fesztiválra, színpadról színpadra meneteltek, ráadásul tartják magukat ahhoz, hogy repertoárjuk miatt koncertjeikhez nélkülözhetetlen a kellő tér, de még inkább a dögös hangerő. 

Fotó: Crash5

A bandatagok – Hecskó Viktória, Lázár Sándor, Karsai János, Fischer Sándor és Török László – szerint egyértelműen lendületes és sikeres évet zárnak hamarosan. És mint cukrász a habos süteményt a cseresznyével, úgy koronázták meg 2023-at azzal, hogy év végén egy neves szegedi stúdióba vonultak, ahol az Hajnaldal mellett következő saját dalukat is rögzítették. Azon túl, hogy büszkék a felvételekre, nem kevés tapasztalattal gazdagodtak. Egyöntetűen úgy látják, bebizonyosodott: sokkal több van bennük, mint az sejtették. A stúdióban mondhatni nincsenek titkok, kristálytisztán kivehető minden, ott minden kiderül. 

Idén nyáron olyan nevekkel zenélhettünk együtt, mint a Beatrice vagy a Kárpátia, és ezt összetartó csapatunk igen kemény munkával érte el. Bár kizárólag mások dalait játszó zenekarként indultunk, kezdetekkor éreztem, hogy több lehetőség, kreativitás munkál bennünk. Már a feldolgozásokat is olyannyira átírtuk, hogy a dalokból szinte új dalok születtek, idén pedig eljutottak odáig, hogy saját dalokat írunk 

– mondta lapunknak Török László basszusgitáros. Hozzátette, nem tudja megmondani, vajon hol lesznek öt év múlva. 

Fotó: Crash5

Ám az biztos, hogy amit most csinálunk, azt a legnagyobb elszántsággal és örömmel tesszük, a zenei és emberi alázat visz tovább bennünket tovább ezen az úton

 – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában