Hirdetés

2024.01.17. 10:09

Gyári munkát keresel Gödöllőn és környékén? A gépkezelői és gépbeállítói állások elérhetőek lehetnek!

A gyári és termelői munkák megannyi munkavállaló számára biztosítanak megélhetést országszerte. Ilyen jellegű pozíciókkal természetesen Gödöllőn és környékén is lehet találkozni. A gépkekezelői és a gépbeállítói állások például azon gyári pozíciók közé tartoznak, amelyek előfordulása nem ritka a település vonatkozásában.

Delmagyar.hu

Forrás: freepik.com

A gépkezelői munkakör

A gépkezelők és a gépbeállítók együttesen járulnak hozzá a termelési folyamatok hatékonyságához és gördülékeny működéséhez. Nem csoda, hogy az ilyen típusú munkakörök betöltőire nagy igény mutatkozik Gödöllőn és környékén is, amit az olyan állásportálok kínálata is megerősíti, mint például a városra specializálódott GodolloAllas.hu választéka: https://godolloallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka.

A két munkakör közül a gépkezelői állás a könnyebben betölthető. Persze bizonyos gépkezelői állások nagyfokú szakértelmet és tapasztalatot is megkövetelnek (pl. CNC-gépkezelő), számos olyan lehetőséggel is lehet találkozni, amelyek esetében csupán betanított munkavégzésről van szó. Ebben a pozícióban az alapvető feladatot a gépek napi működésének felügyelete, az előírt üzemeltetési folyamatok betartása és a gépek műszaki állapotának rendszeres ellenőrzése jelenti.

Ezenkívül a munkakör betöltőinek azonosítaniuk kell a felmerülő hibákat, legyen szó akár a gépek működésében tapasztalt, vagy akár a legyártott termékek minőségével kapcsolatos rendellenességekről. Kisebb hibák esetén maguk is orvosolhatják ezeket, ugyanakkor a komplexebb problémákkal a karbantartói személyzethez vagy más műszaki munkatársakhoz kell fordulniuk.

Fontos alapköve a gépkezelők munkájának, hogy szigorúan be kell tartaniuk a gyártási ütemtervet és a megadott mennyiségeket. A feladatkörük része a dokumentáció is, beleértve a gépek üzemidejének, a leállásoknak és egyéb fontosabb eseményeknek a naplózását. Emellett a gyártási dokumentáció frissítéséből is kiveszik a részüket.

A gépbeállítói munkakör

A gépbeállítói munkakörökhöz már jellemzően releváns műszaki végzettségre és nagyfokú műszaki affinitásra is szükség van. A pozíció betöltői felelnek ugyanis a gyártáshoz és termeléshez használt gépek konfigurálásáért, illetve a különböző paramétereik ellenőrzéséért a termékek specifikációi alapján. Az összetett feladatkörhöz hozzátartozik a tesztelés is, aminek értelmében ellenőrzik, hogy a gépek megfelelnek-e a termelési és minőségi követelményeknek.

A gépbeállítók munkájára jellemző továbbá, hogy szoros együttműködésben végzik a tervezőkkel és a gyártási vezetőkkel a gépek optimális működésének fenntartása érdekében. Ezenkívül feladatuk, hogy segítsék a gépkezelőket a beállítási és üzemeltetési kérdésekben. A munkájuk fontos adminisztratív és dokumentumkezelési tevékenységekkel is együtt jár: részletes információkat szükséges szolgáltatniuk a gépek működéséről, valamint rendszeresen frissíteniük kell a gépbeállítási és karbantartási dokumentációkat.

Összességében tehát ők teremtik meg az alapokat a gépek helyes működtetéséhez, míg a gépkezelők biztosítják a folyamatos üzemeltetést és a termelési célok elérését. A szoros együttműködés és a helyes információáramlás ebből adódóan kulcsfontosságú a két szerepkör között a hatékony gyártási folyamatok megteremtése és fenntartása céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában