delmagyar.hu podcast

2024.02.25. 16:40

Délmagyar Podcast az E-Patikusokkal

Delmagyar.hu

A Délmagyar Podcast aktuális műsorában az E-Patikusok elnevezésű, Richter Anna Díjra esélyes szegedi csapat tagjával, Keller Nóra klinikai szakgyógyszerésszel, illetve Kósa István egyetemi docenssel, a Preventív Medicina Tanszék osztályvezetőjével beszélgetünk.

A szegedi E-patikusok csapata a kórház keretein túl a betegek otthoni ellátásában is alkalmaznák az automatizált gyógyszerelést, vagyis eszerint a betegek napszakok szerinti csomagolásban kapnák meg a szükséges készítményeket, akárcsak a kórházi ellátás során, és telemedicinális eszközökkel követnék a páciensek paramétereit. A csapat egy klinikai vizsgálatot szeretne megvalósítani, amelyben az automatával támogatott gyógyszerelést a hagyományos megoldással kívánják összehasonlítani. Győzelem esetén a projekt eredményeit hazai és külföldi konferenciákon is bemutatná az innovatív döntős csapat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában