Helyi életstílus

2024.02.03. 11:00

Merjünk segíteni! – ez a tanulság

Nem hagyott sorsára az utcán egy balesetet szenvedett idős embert egyik olvasónk és kollégája. Hősiesen helyt álltak a mentők kiérkezéséig, és mint a lapunkat a témával megkereső fiatalember elmondta, az eset több tanulsággal is szolgált.

Darók József

Fájdalmas látvány a baleset után két nappal. Fotó: Pócsik Zoltán Vazul

A héten egyik este a szentesi moziban szórakozott egy kisebb társaság. Egy pár percig búcsúzkodtak a sétálóutcán, amikor egy nagy csattanásra lettek figyelmesek.

 Úgy voltam vele, csak megnézem, és odaérve láttam egy idősebb urat a földön, lába keresztben volt a biciklin, az arca egy kőszegélyen feküdt 

– idézte fel a pillanatot Pócsik Zoltán Vazul. 

Vele együtt azonnal odaindult munkatársa, Vivien is, aki a cikkben nem szeretne teljes nevével szerepelni. Zoltán tudta, nem hagyhatják ilyen helyzetben, így a munkatársával felültették a bácsit. Nem tűnt ittasnak, ápolatlannak sem látszott, és végig magánál volt, szerintük nem a biciklivel esett el, egyensúlyzavara lehetett. Akkor elkezdődött a „harc”, azaz Zoltán vadul elkezdett telefonálni, miközben Vivien próbálta a vérzést elállítani, és a bácsival kommunikált.

 Hívtam a 112-t, elmondtam, mi történt, és válaszoltam a rengeteg adatkérő kérdésre. Aztán kapcsoltak Szegedre, ott ugyanezt végigmondtam, visszakapcsoltak Szentesre, akkor is elismételtem mindent. Amitől gutaütést kaptam, hogy házszámot kértek, Szentesen csak tudhatnák, hol van a mozi!

 – méltatlankodott Zoltán. A közelben állók szerint így 20-25 percbe is beletelt, mire megérkezett a segítség.

A hölgy időközben váltogatta a zsebkendőket, és a többi fiatal is együttműködő volt, terelgették a mentőautót, vittek vizes palackot kezet mosni, csak az nem ment közel, aki viszolygott a vértől.

Azon csodálkozom, hogy bár ilyen helyzetben egyikünk sem volt még, Vivien nagyon szépen helyt állt, az sem zavarta, hogy ráfolyik a vár a kabátjára, és én is észnél voltam

 – emlékezett vissza a férfi.

Amíg zajlottak a dolgok, teljesen természetesnek vették, hogy segítenek. 

Az a tanulság, hogy merjünk segíteni. Azt tapasztaltam, hogy nem veszett ki az emberekből a segítőkészség

 – állapította meg Zoltán.

A sokk csak a mentő távozása után jelentkezett. Két nappal később, amikor elsétált a helyszínre, ismét elkezdett aggódni, hogy mi lehet a bajba jutott bácsival. Szíven ütötte, amikor megtalálta a szemüvegét, amit a sötétben akkor este nem is vett észre, és amit még mindig vérfoltok vettek körbe. 

 A rendőrségen jeleztem, hogy vannak hátrahagyott tárgyai, de a hogylétéről semmi információm nincs 

– mondta a férfi, akit zavar a történetben az utcatáblák hiánya is, mert a közelben több kisebb olyan útszakasz is akad, amelyekről nem tudni, melyik utcához tartoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában