Helyi életstílus

2024.04.19. 16:00

Ismét megrendezték a Szegedi Innovatív Informatika Versenyt - GALÉRIA

Suki Zoltán

Fiatal programozók voltak a szegedi verseny résztvevői. Fotó: Török János

A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete már tizedik alkalommal hirdetett versenyt a középiskolás diákoknak. Idén is két szekcióban – informatika és műszaki informatika – várták a jelentkező diákok pályamunkáit. A műszaki informatika szekcióba olyan pályamunkákkal lehetett jelentkezni, amelyeknél csupán egy kikötés volt: a pályamunka ne csupán programozási feladatból álljon. A diákoknak meg kellett építeni, vagy már meglévő elemekből össze kellett állítaniuk egy rendszert, amely működtetéséhez szükséges szoftvert is nekik kellett elkészíteniük. 

Informatika szekcióba olyan pályamunkákat vártak, amelyekben a diákok egy szoftvert készítenek el. A fejlesztéshez tetszőleges programozási nyelvet és programozói függvénykönyvtárat használhattak. A szoftverrel kapcsolatban a szervezők nem tettek megkötést, lehetett játék, asztali számítógépen futtatható alkalmazás, webes alkalmazás, mobil applikáció, vagy Kinect-es alkalmazás.

Az egyetem célja a versennyel, hogy lehetőséget adjanak a tehetséges és kreatív középiskolás diákoknak, hogy a műszaki informatika vagy a szoftverfejlesztés területén elért eredményeiket bemutathassák és megmérettessék. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában