Nem csak a videójátékokból ismerhetik meg a katonaságot

2019.10.02. 18:52

Szentesen volt az Országos Haditorna Verseny Csongrád megyei döntője

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede adott otthont az Országos Haditorna Verseny Csongrád megyei döntőjének. A versenyen huszonhárom csapat, azaz csaknem száz diák küzdött a döntőbe jutásért. Korábban még sosem vettek részt ennyien a haditornán.

M. A.

Mint Juhász Tünde kormánymegbízottól megtudtuk, a verseny célja amellett, hogy erősítse a társadalom és a honvédség kapcsolatát, az volt, hogy fejlessze a fiatalok erkölcsi, akarati tulajdonságait és fizikai képességeit, valamint hogy lehetőséget nyújtson a középiskolásoknak a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására, felkészültségük összemérésére.

– Szükséges, hogy az egész nemzet ismerje és értse a honvédelem feladatit, nehézségeit. Különösen fontos ez a fiatalok számára, hogy ne csak a videójátékok virtuális világágból vagy a filmekből származzanak a katonák életével kapcsolatos élményeik – emelte ki a kormánymegbízott.

A fiatalokra több próba várt a nap során: tájfutás, tájékozódás és távbecslés, kézigránát célba dobás, légfegyveres lövészet, honvédelmi totó, elsősegélynyújtás, továbbá egy akadálypálya leküzdése és fegyveres váltófutás is szerepelt a feladatok között. A versenyt és az országos döntőbe jutást végül a szegedi Csonka János Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!