Magánszálláshelyek fejlesztése

2021.03.31. 07:43

Szeptember végéig kaptak haladékot

Szep­­­tember 30-ig meghosszabbították az egyéb és magánszálláshelyek fejlesztésére kiírt pályázat határidejét a koronavírus-járvány miatt.

K. A.

20201118 Szeged Túlélő üzemmódban a kisebb szállodák és panziók. Képen: Kálmán Panzió a Hattyas utcában. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

– Szep­­­tember 30-ig meghosszabbították az egyéb és magánszálláshelyek fejlesztésére kiírt pályázat határidejét a koronavírus-járvány miatt, így több idő áll rendelkezésre a támogatások felhasználására – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-vel közösen 2020 nyarán hirdette meg a lehetőséget.

A magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztésére 14 ezer pályázó 42 milliárd forint tá­mogatásban részesült, szobánként legfeljebb 1 millió fo­­rint volt igényelhető. A legfontosabb cél természetesen az, hogy minden nyertes meg tudja valósítani a vállalt fejlesztéseket, a járványhelyzet miatti korlátozások és lezárások azonban ezeket a folyamatokat akár több hónappal is visszavethették.

A kitolt határidővel így a ki­vitelezésre szeptember vé­­géig lesz lehetőség. Mint korábban már írtuk, a fejlesztések fizikai megvalósítását követő 90 napon belül minden pályázó­nak záró beszámolót kell be­nyújtania.

Ugyanakkor mindazok, akik 2021. március 31-ig elkészül­tek a vállalt fejlesztéssel, a változástól függetlenül áprilistól benyújthatják beszámolójukat, amelynek részletes folyamatáról a kedvezményezettek e-mail­ben kapnak tájékozta­tást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. A beszámolót kizárólag webes felületen lehet majd feltölteni, amely április 1. után lesz elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában