Helyi gazdaság

2023.05.04. 17:45

Miért van zárva a makói lombkoronasétány?

A makói majálison többen szóvá tették, hogy a Maros-parti lombkoronasétány még mindig zárva van, pedig eredetileg arról volt szó, hogy a karbantartás várhatóan április végére befejeződik.

Szabó Imre

Ember Alex, a Makói Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója most a helyszínen elmondta, a tízéves átfogó, nagy felújítást két ok miatt nem tudták még befejezni. Egyrészt azért, mert a munkát hátráltatta a csapadékos idő; a lombkoronasétány egyes részei 25 méternél is magasabbak, és az ezeket elérő nehéz munkagépek a sáros talajon nem tudtak közlekedni. Másrészt pedig azért, mert munka közben időről időre felbukkantak olyan rejtett hibák, amiknek a korrigálása plusz időt vett igénybe.  

– A terület továbbra is el van kerítve, a munka folyik és erre táblák is figyelmeztetik az arra járókat – hangsúlyozta Ember Alex. Hogy pontosan mikor nyit ki a lombkoronasétány, egyelőre nem tudni. – Bízunk benne, hogy hamarosan. Ennek érdekében mindent megteszünk az önkormányzattal és az alvállalkozóval együtt, és már folynak az engedélyező szakhatóságokkal is az egyeztetések. A legfontosabb számunkra azonban a biztonság. Akkor nyit ki a lombkoronasétány, amikor már minden száz százalékig rendben lesz – tette hozzá a vezérigazgató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában