Helyi gazdaság

2024.02.27. 14:00

Csatornáznak Királyhegyesen

Szabó Imre

Királyhegyes. Pénteken adja át a kivitelező Dél-Konstruktív Kft.-nek a falu önkormányzata a munkaterületet, hogy nekilásson az esővíz-elvezető hálózat korszerűsítésének – tájékoztatta a Délmagyarországot Horváth Lajos polgármester.

A beruházásra a település 200 millió forintos, önerőt nem igénylő uniós pályázati támogatást kapott. A fejlesztés során földmedrű csatornákat építenek a Béke, a Kis, a Jókai, a József Attila és a Kossuth utcában. A kapubejárók és közútkeresztezések burkolt felületet kapnak. Horváth Lajos úgy gondolja, mint minden hasonló munka, ez is jár majd átmeneti kellemetlenségekkel, amik miatt már előre türelmet kér a királyhegyesiektől. A felmerülő kérdések megbeszélésére egyébként csütörtökön délután 4 órától lakossági fórumot tartanak a művelődési házban.

A fejlesztés részeként, a vízmegtartás lehetősége érdekében Királyhegyes határában egy 1700 négyzetméteres, önkormányzati tulajdonú területen egy 1200 köbméteres víztározó kialakítására is sor kerül. A polgármester szerint a kivitelező az itteni romház lebontásával kezdi a munkát. Mint korábban megírtuk, ennek állaga miatt sokan aggódtak.

A falu csatornarendszerének mintegy 40 százalékát érintő építkezés befejezése augusztusban várható. A fennmaradó csatornák egy része jó állapotú, a többi rendbe tételéhez újabb pályázatra lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában