Időjárás

2023.01.08. 07:52

Figyelmeztetést adtak ki vármegyénkre is tartós, sűrű köd miatt

Delmagyar.hu

Fotó: Pezzetta Umberto/MW

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki Csongrád-Csanád vármegyére is tartós, sűrű köd miatt vasárnap reggel 5 óra után. A figyelmeztetés szerint a köd hat óránál is tovább kitarthat, néhány száz méteres látótávolsággal. Vezessenek óvatosan!

A Köpönyeg előrejelzése is azt jósolta, hogy reggelre sokfelé képződik köd, szitálással, ködszitálással. Napközben a ködfelhőzet az ország északkeleti felén marad meg tartósan, de a délnyugati, déli tájakon - így nálunk is - délután felszakadozhat felhőzet, és rövid időre a nap is előbukkanhat. A déli szél többfelé megerősödik. Régiónkban 11 fokig melegszik a levegő napközben, éjszaka sem fog fagyni, 3 fok várható. 

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, ami különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában