Időjárás

2023.02.16. 08:50

Feloszlik a reggeli köd, ma még a nap is kisüt

Delmagyar.hu

Fotó: Farkas Judit

Ahogy ezt Szegeden is tapasztalhatták olvasóink, reggelre többfelé képződött köd, illetve rétegfelhőzet, mely a délelőtt folyamán nagyrészt megszűnik. Csak a Dunántúlon és északkeleten lehetnek tartósabban párás, borús területek, máshol többórás napsütés várható. Nem lesz csapadék, régiónkban 11 fokig meleszik a levegő, éjjelre pedig -1 fokot jelez előre a Köpönyeg.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a légkörnek melegfronti jellege lesz, ami különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknél jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában