Gyorshajtás, súlyos következményekkel

2019.09.27. 09:38

Több, mint 170 km/h sebességgel közlekedett – maradandó sérülés lett a vége

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ittas állapotban levő, vezetői engedély nélküli személynek adta át az autó vezetését, valamint azzal a másik férfival szemben is, aki ugyanezen az éjszakán több mint 170 km/h sebességgel vezetve okozott súlyos közúti balesetet.

delmagyar.hu

A vádirat szerint a két vádlott 2017. december 29. napján szórakozott Orosházán egy helybeli presszóban. A vádlottakhoz az este folyamán négyen is csatlakoztak, valamennyien szeszesitalt fogyasztva. A gépkocsi tulajdonosa az éjszaka folyamán több alkalommal is helybeni közlekedés céljából átadta a vezetést annak a nőnek, aki ittas állapotban volt, valamint vezetői engedéllyel sem rendelkezett és a társaság végül Székkutasra indult. Az autóban egyébként az azt szabálytalanul vezetőn kívül öt utas is tartózkodott, így a hátul ülők biztonsági övvel sem voltak bekötve. Már másnap, éjfélt röviddel követően Székkutasról visszaindultak Orosháza irányába, amikor is a gépkocsi tulajdonosa a vezetést egy másik társának adta át, aki szintén nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Röviddel azután, hogy visszaindultak, egy balra ívelő kanyarban az autó többek között a mintegy 170 km/h sebesség miatt kisodródott és a tetején átpördülve egy vizesárokba csapódott. Az adott útszakaszon a személygépkocsival megengedett maximális sebesség 90 km/h volt. A baleset következtében a jármű utasai a gépkocsiból kizuhantak a biztonsági öv hiánya miatt. Az utasok közül ketten 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, míg ketten 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező – súlyos mozgásszervi és neurológia panaszokat okozó – sérüléseket szenvedtek el.

A Szegedi Járási Ügyészség a gépkocsi tulajdonosát járművezetés tiltott átengedésének vétségével, valamint maradandó fogyatékosságot eredményező járművezetés tiltott átengedésének bűntettével, míg a közúti balesetet okozó férfit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában