CSongrád megyei határforgalom

2019.11.30. 09:32

Mutatjuk, mennyi várakozásra számíthatnak a határon az első adventi hétvégén

A hétvégén megkezdődik az adventi időszak, és lehűlés várható. Indulásnál erre is gondolni kell.

Az év végéhez közeledve – a korábbi évek gyakorlata szerint – tapasztalható a nemzetközi tehergépjármű-forgalom megnövekedése a határátkelőhelyeken. Várhatóan az év végéig számítani lehet az áruszállítást végző gépjárművek egyre növekvő forgalmára - jelezte a rendőrség hétvégi határprognózisában.

A hétvégén megkezdődik az adventi időszak és ezzel kezdetét veszi a felkészülés a karácsonyi ünnepekre, ami a határ menti, úgynevezett bevásárló turizmus miatt átlépő személyek számát növeli majd meg. Emiatt szombaton és vasárnap napközben is élénkebb forgalommal lehet számolni a közúti határátkelőhelyeken.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

A következő napokban fokozatos lehűlés várható, hétfőtől már éjszaka az ország jelentős részén fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. Az alacsonyabban fekvő tájakon esőre, a hegyvidékeken azonban havas esőre, havazásra kell készülni. Az utazóknak célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, elindulás előtt tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, időjárásáról, valamint szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges felszerelésekről (hólánc, meleg folyadék, takaró).

Csongrád megyében a következőkre kell számítani a rendőrség hétvégi határprognózisa szerint:

  • Röszke autópálya határátkelőhelyen péntektől vasárnapig a kilépő és belépő irányban a buszok esetében 30-120, valamint a személygépjárművek tekintetében 30-60 perces, várakozás kialakulásával is számolhatunk. Szintén várakozás alakulhat ki a jövő héten hétköznapokon a személyforgalomban mindkét irányban, amelynek mértéke 30-60 perc is lehet. A tehergépjárművek esetében akár 60-180 perc várakozás is kialakulhat a ki- és belépő irányban a kamionstop időszakét kivéve.
  • Tiszasziget, Ásotthalom és Röszke közúti határátkelőhelyeken péntek–szombat–vasárnap 30 perc, a határátkelőhely zárását megelőzően akár 30-60 perc várakozással is lehet számolni a személyforgalomban. Jelentősebb forgalomnövekedéssel kell számolni péntek és vasárnap délután a munkából és az iskolákból hazatérő, illetve oda utazók miatt.
  • Csanádpalota–Nădlac autópálya határátkelőhelyen főként belépő irányban 60-180 perces várakozásra lehet számítani a tehergépjárművek tekintetében. A személyforgalomban pénteken és szombaton mindkét irányban 30-60 perces, vasárnap belépő irányban 30-60 perces várakozással számolunk. Buszforgalom esetében a hétvégén a belépő és kilépő irányban is 30-60 perc várakozás alakulhat ki.
  • Nagylak közúti határátkelőhelyen a személygépjárművek esetén 30 perc várakozás is kialakulhat mindkét irányban, míg a tehergépjárművek esetén – elsősorban belépő irányban – 30-120 perces várakozás is előfordulhat.
  • Kiszombor közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban a hétvégén a délelőtti és a késő délutáni, esti időszakokban 30 perc várakozással lehet számolni mind a két irányban.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában