Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

2020.02.13. 10:55

Nyolc határsértő próbált bejutni az országba

A rendőrök hét főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, egyet pedig elfogtak, akit előállítottak, majd átadtak a román hatóságoknak.

delmagyar.hu

A járőrök február 12-én 0-24 óra között két esetben, összesen hét határsértőt tartóztattak fel a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások egy határsértőt fogtak el Nagylak közigazgatási területén, aki szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a migránst a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően átadták a román hatóságoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában