Önbíráskodás

2020.04.30. 12:23

Kőműves kalapáccsal akarták behajtani a munkadíjukat

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a négy férfival szemben, akik a tavalyi év végén egy házfelújítással kapcsolatban ki nem egyenlített követelésüket próbálták meg erőszakkal behajtani.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a kőművesként dolgozó vádlottak egyike megállapodott a sértettel tavaly nyáron, hogy az egyik Csongrád megyei faluban található házát felújítva, kicseréli a nyílászárókat, valamint a házat nemesvakolattal és szigeteléssel látja el.

Munkadíjként 1,2 millió forintot állapítottak meg és a megbeszélteknek megfelelően a felújítás befejezték tavaly december elején. A kölcsönösen kialkudott munkadíjból azonban 225.000.-Ft-ot a sértett nem fizetett meg arra való hivatkozással, hogy nem megfelelő minőségű az elvégzett munka.

Többszöri telefonbeszélgetésre és követelőzésre sem volt hajlandó a sértett tartozását kiegyenlíteni, majd tavaly december 22-én a vádlott három társával felkereste a sértettet azzal az indokkal, hogy a helyszínen maradt szerszámait elvigye.

A háznál a sértett és fia nyitott kaput, a munkások a szerszámokat felpakolták, ezt követően azonban a vádlottak kőműves kalapácsot és boxert ragadtak és a nagykapu mögött álló sértetteket benyomva visszamentek az ingatlan udvarára. Ott követelték, hogy fizesse ki a tartozását, különben leverik a lakóház szigetelését, valamint a tartozás fejében elviszik az ingóságait és az is elhangzott, hogy agyonverik, amennyiben nem adja meg a pénzt.

A vádlottak egyike, hogy a követelésnek nyomatékot adjon, a sértettet boxerrel vállon és felkaron ütötte azt kiabálva, hogy eltöri a csontjait. Ugyancsak megütötték több alkalommal a sértett védelmére kelő fiát is.

Miután a sértett a bántalmazások és a fenyegetések hatására sem volt hajlandó megadni a tartozást, a vádlottak távoztak a helyszínről, azzal az ígérettel, hogy pár nap múlva visszajönnek.

A sértett és a fia a fej, valamint a váll, felkar zúzódását szenvedték el a bántalmazások következtében, amelyek 8 napon belül gyógyulnak.

A járási ügyészség a vádlottakat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettével, valamint minősített magánlaksértés bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

Az eljárás kezdeti szakaszában letartóztatásban, majd azóta bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt szabadlábon védekező vádlottak bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni – közölte Törő Sándor főügyészhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában