Csempészet

2020.07.20. 08:32

Cigit aratott Böde

A NAV munkatársai két szerb busz ellenőrzésekor 538 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén.

delmagyar.hu

A pénzügyőrök két, egymás után érkező, Szerbiából Németországba tartó autóbuszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és az utasok nem jelentettek be vám- és adóköteles árut.

A szúrópróbaszerű ellenőrzésen azonban Böde, a NAV cigaretta- és kábítószer-kereső kutyája mindkét járműnél jelzést adott.

Böde szimata nem csalt, az egyik busz sofőrjének ülése alatti kapcsolószekrényből 146 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Winston, Davidoff) adózatlan cigaretta került elő. Böde a másik járműnél is jelzett, itt a hálófülke oldalkárpitja alatt kialakított rejtekhelyről összesen 392 doboz adózatlan dohányt pakoltak ki a pénzügyőrök.

A több mint egymillió forint értékű adózatlan füstölnivalót a NAV munkatársai lefoglalták. A két ügyben kiszabott, összesen kétmillió forint bírság mellett a pénzügyőrök költségvetési csalás miatt a sofőrökkel szemben feljelentést tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában