Ismét járható a pálya

2020.08.09. 09:27

Frissítve! Egy ember életét vesztette a M5-ösön, 32-en megsérültek (Galéria)

Egy ember életét vesztette és 34 utas megsérült tegnap reggel, amikor az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán egy lengyel turistabusz eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról és felborult Kiskunfélegyháza térségében. A busz Lengyelországból szállított utasokat.

delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

A helyszínelés befejeződött, ezért a rendőrök 15 óra 28 perckor feloldották az útlezárást. A forgalom ismét zavartalan az érintett útszakaszon.

Korábban írtuk:

Vincze-Messzi Adél, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője elmondta, hogy a buszon 46 személy, két buszsofőr és 44 utas utazott.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a balesettel kapcsolatban közölte, hogy a sérültek mentését két mentőhelikopter és 14 mentőautó végezte. A szóvivő elmondta, hogy a balesetben egy 35 év körüli férfi hunyt el a helyszínen, egy öt év körüli gyermek pedig súlyosan megsérült. A mentők minden utast kórházba szállítottak kivizsgálás céljából.

Mint megtudtuk, több mint húsz könnyű sérültet a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba vittek a mentők. Dr. Ördögh Csaba orvos-igazgató közlése szerint a könnyű sérültek vizsgálata és ellátása folyamatos volt a halasi kórházban.

„Imádkozunk a lengyelországi sérültekért, akik közül a legtöbbet a kiskunhalasi kórházba szállítottak. Az elhunyt hozzátartozói mellett vagyunk e nehéz időszakban. Egyeztetve Karol Biernacki konzul úrral, felajánlottuk a város segítségét a további feladatokhoz” – írta közösségi oldalán tegnap Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere, aki arról tájékoztatott, hogy figyelemmel kísérik a halasi kórházba szállított lengyel sérültek állapotát és szükség esetén igyekeznek segítséget nyújtani a bajbajutottaknak. Tegnap délután egy lengyel tévéstáb is felkereste a halasi kórházban a lengyel sérülteket.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter délután részvétét és együttérzését fejezte ki telefonon Krzysztof Szczerskinek, a lengyel elnök kabinetfőnökének.

Közösségi oldalán közzétett bejegyzésében a külügyminiszter azt írta: a magyar hatóságok, a rendőrök, a mentők és a kórházi dolgozók minden tőlük telhetőt megtettek és megtesznek, a magyar kormány pedig minden segítséget megad a budapesti lengyel nagykövetségnek a balesetben érintettek hazatéréséhez.

Krzysztof Szczerski a közösségi oldalán azt írta: „Köszönjük magyar barátainknak az állami hatóságok gyors és hatékony helyszíni akcióját”.

Az utazást szervező dél-lengyelországi Bielsko Biala székhelyű utazási iroda tulajdonosa a PAP hírügynökséggel délután azt közölte: folyamatosan kapcsolatban vannak a magyarországi lengyel konzuli szolgálattal és a turisták idegenvezetőjével. Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból a meg nem sérült utasokért, ami délután már Magyarország határához közeledett, a turisták családjai pedig különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában