Gyászolnak a településen

2020.10.07. 19:49

A halálos baleset megrázta Csengelét

A közelmúltban, szeptember végén történt csengelei halálos baleset nagyon megviselte a települést, az áldozat és a gázoló is helybeli volt, mindenki ismerte őket.

Imre Péter

Fotó: Donka Ferenc

– A legutóbbi, a közelünkben történt halálos baleset nagyon megviselte a csengeleieket, hi­­szen az 59 éves áldozat és az 57 éves gázoló is ismert helybeli lakos volt. Az áldozat a sport­egyesület szakosztályvezetője és sikeres mezőgazdasági termelő volt, aki köztiszteletben állt a faluban, míg a gázoló egy helyi vállalkozó, őt is szerették az emberei – közölte Tóth Tibor polgármester. Azzal folytatta: a búcsúztatáson, a temetésen megtelt a sírkert, „állítom, szinte az egész falu ott volt, ilyen még nem történt nálunk”.

Mint emlékezetes: szeptember 26-án 18.40 tájban Csengele határában, az 54121-es út egyik bekötőútján egy személyautó és egy robogó ütközött, a balesetben a motoros életét vesztette. A terepjáró sofőrje járművét hátrahagyva, a segítségnyújtást elmulasztva elmenekült a helyszínről, másnap feladta magát, őrizetbe vették, majd letartóztatták. A sofőrt korábban már kétszer megbüntették, mert ittasan ült a volánhoz. Az utóbbi hónapokban más baleset is történt a község közelében: szeptember 6-án a jászszentlászlói úton mentőhelikopter érkezett a helyszínre, előtte február 9-én volt a vasúti átjárónál, míg tavaly anyagi káros kamionos baleset történt.

– Még mindig erről a szörnyű tragédiáról beszél a falu – mondta Tóth Tibor. – Az áldozatnak élnek a szülei, ő gondoskodott róluk, borzasztó lehetett eltemetni a gyereküket. Elmondhatatlan, hogy mennyire sajnáljuk őket. Volt felesége, lánya családja és unokája is – utóbbival még 1-1,5 órával a baleset előtt játszott –, ez eddig már három család leírhatatlan tragédiája. A negyedik a gázoló vállalkozóé: a felesége másnap nem akart bemenni a boltjukba, attól félt, meglincselik az emberek. Természetesen nem hibáztatták, inkább vigasztalták, hi­­szen a férje ezzel a balesettel valószínűleg tönkretette a saját családját is – ért a megrázó történet végére a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában