Vádat emeltek ellene

2020.10.09. 10:43

Közel másfél millió forint családi támogatást vett fel jogosulatlanul

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a fiatal nő ellen, aki 3 éven át, közel másfél millió forint összegű családi támogatást vett igénybe jogosulatlanul.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a vádlottnak 2017. januárjában gyermeke született, akire tekintettel a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz családi pótlék illetve gyermekgondozást segítő ellátás folyósítása érdekében kérelmet nyújtott be. Lakcímeként a nyomtatványon egy ruzsai ingatlant tüntetett fel. A kérelem alapján a hatóság a nő részére havi 25.650 Ft gyermekgondozást segítő ellátást, illetve havi 13.700 Ft családi pótlékot állapított meg, és az ellátásokat 2017. április 01. napjától kezdve 2020. januárjáig folyósította.

A magyar állampolgárságú vádlott a valóságban nem lakott a kérelmében megjelölt ruzsai lakcímen. A nő életvitelszerűen Romániában élt, így a vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében nem volt jogosult sem gyermekgondozást segítő ellátásra, sem családi pótlékra.

A vádlott a jogosulatlanul igénybe vett támogatással összesen 1.329.350 Ft vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek, amely nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottal szemben nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában