Csempészet

2020.12.07. 10:25

251 napra elegendő potencianövelővel bukott le

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a dán állampolgárságú férfival szemben, aki október elején 251 napra elegendő potencianövelő szert csempészett.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a vádlott október 30-án jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen az általa vezetett dán honosságú gépkocsi vezetőjeként. A pénzügyőrök az ellenőrzés során a gépjármű csomagtartójában levő bőröndből 21 doboz, dobozonként 7 tasak, valamint 19 doboz, dobozonként 4 tabletta gyógyszert foglaltak le.

A vádlott által becsempészni szándékozott szildenafil hatóanyagú gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező egészségügyi termékek. Az egy személynek 251 napra elegendő mennyiség indokolatlan nagyságú és nem a személyes szükségletek kielégítésére szolgál, kizárólag arra engedéllyel rendelkező gyártó, vagy nagykereskedő hozhatta volna be az ország területére. A vádlott részére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet gyógyszergyártói, vagy gyógyszer-nagykereskedői engedélyt nem adott ki.

A járási ügyészség a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja. Vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalával, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására, valamint a lefoglalt termékek elkobzására tett indítványt.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróág fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában